Hlavní obsah

Advent nemusí být monstrózní akcí, v Dobřichovicích bývá vždy komorní

Novinky, Vratislav Konečný

Na hezké adventní trhy nemusíte vyjíždět do žádné metropole, i malá města dokážou navodit příjemnou atmosféru. Jako třeba Dobřichovice, kde se vše vejde na nádvoří zámku a do jeho okolí. Předvánoční náladu dotvořil i čerstvě napadlý sníh, který k adventu patří.

Foto: Vratislav Konečný

Minivýstava betlémů, část je prodejní

Článek

Pestrá nabídka

První adventní svíčka na věnci vzplála. V Dobřichovicích se kromě spousty různých laskomin nabízely i rukodělné produkty, vánoční ozdoby z všelikého materiálu. Stále více se prosazují přírodní materiály, které zdobí nejen stromky, ale ui interiéry domů a bytů. 

Samozřejmě vládl svařák a punče, k tomu klobásky, polévky, sladkostí včetně trdelníku bylo nepočítaně. Keramika, výrobky z vosku, i různé tretky pro děti, ve formě nezbytných zbraní od luků po kulomety. 

V zámku minivýstava betlémů, i prodejní, vystoupení pro děti, jakož i dílničky. Děti si tu za pomoci dospělých mohly z vyváleného těsta vytvarovat cukroví, které se za pár minut upekla a bylo schroupáno nebo odneseno. Též andělíčky z ovčího rouna si mohly děti vyrobit. 

S lidmi přišlo i několik psů. Ti se ponejvíce zajímali o uzenářské výrobky, nebo si nevěřícně šli očuchat živou část betléma, ovce a králíky. Večer na zámkem zazářil ohňostroj. 

Reklama

Výběr článků

Načítám