Hlavní obsah

Advent na zámku Nelahozeves

Novinky, Martin Tlustý

V sobotu 24. a neděli 25. listopadu 2012 se na Zámku Nelahozeves uskuteční již 7. ročník zdejšího zámeckého Adventu.

Foto: Martin Tlustý

Na zámeckém nádvoří rozhodně nebude chybět Mikuláš, čert a anděl.

Článek

Nádvoří zámku již tradičně zaplní středověcí řemeslníci a kejklíři. Nebude chybět ani oblíbený klaun Pupa. Pro děti ještě dále zahraje v Rytířském sále Sváťovo dividlo. Tam se svým Adventním koncertem rovněž vystoupí soubor Špalíček. Chybět nebudou ani Mikuláš s čertem.

O adventním víkendu bude na nelahozeveském zámku dále probíhat prodej rozmanitých výrobků s vánoční tématikou, nebudou chybět ani na místě vyráběné sladkosti. Pro zahřátí bude v zámeckých saloncích k dispozici horký čaj, jakož i speciality zámecké kuchyně. Dospělí si budou moci vedle svařáku též dopřát ochutnávku dlouhé řady lobkowiczkých vín.

Prohlídku zámeckých expozic bude možno absolvovat s průvodci oblečenými v dobových kostýmech. Pod zámkem bude dále možnost prohlídky rodného domu hudebního skladatele Antonína Dvořáka.

Hned pod zámkem je k dispozici velké parkoviště pro osobní auta, zámek je však rovněž výborně dostupný vlaky ve směru Praha-Ústí nad Labem (zastávka Nelahozeves – zámek), po předložení platné jízdenky ČD lze obdržet 30% slevu na vstupném.

Zde naleznete podrobný časový rozpis uváděných pohádek pro děti. Do zámeckého areálu není povolen vstup se psy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám