Hlavní obsah

Advent mezi horami se po koncertu v Polsku vrací na českou stranu Orlických hor

Novinky, Dana Ehlová
Aktualizováno

V sobotu 6. prosince pokračoval v kostele svaté Anny v polském Zieleńci druhým koncertem cyklus Advent mezi horami.

Foto: Jana Matyášová (archiv)

Pěvkyně Maria Wedler během druhého koncertu cyklu Advent mezi horami.

Článek

Koncert zahájil polský duchovní správce P. Karol z kláštera františkánů v Zieleńci. Díky pěvkyni Marii Wedler kostelem zněly zpěvy koled a operních árií.

Jana Matyášová z turistického a informačního centra v Orlickém Záhoří vyslovila jménem organizátorů poděkování všem zúčastněným a také Janině Smolarz, která se postarala o překvapení, když připravila pro účastníky Mikulášskou nadílku a pohoštění.  

Třetí hudební pokračování cyklu Advent mezi horami je připraveno na sobotu 13. prosince - v kostele svaté Máří Magdalény v Bartošovicích v Orlických horách od 14 hodin vystoupí smíšený pěvecký sbor Campanula z Dolní Dobrouče.

Tento sbor byl založen v březnu roku 1983 a od prvního koncertu, který se uskutečnil v prosinci téhož roku, reprezentoval Dolní Dobrouč sto třicet krát na šestačtyřiceti místech východočeského regionu a třikrát dokonce v Praze.

Třetí díl hudebního cyklu „doprovodí“ Vánoční řemeslný jarmark v sídle chráněných dílen Kopeček v Bartošovicích. V době od 10 do 17 hodin budou pro návštěvníky připraveny ukázky lidových řemesel, pochutnat si mohou na vánočně laděných dobrotách a nakoupit výrobky lidí s postižením a řemeslníků z okolí.  

Vánoční jarmark má na programu i hudební část. Od 10.30 hodin vystoupí Sbor z hor, ve 13 hodin pak žáci zdejší speciální školy, která se odpoledne otevře veřejnosti a případným zájemcům o zdobení perníčků.     

více info Maria Wedler: http://youtu.be/kHSDlbfi6PU

více info k Vánočnímu jarmarku: http://kopecek.neratov.cz/index.php?stranka=aktuality

Reklama

Výběr článků

Načítám