Hlavní obsah

Advent mezi horami s tradičními koncerty

Novinky, Ludvík Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní adventní koncerty na česko-polském pomezí mezi horami již mají svou tradici. Letos se budou konat pojedenácté.

Foto: Jana Matyášová

Kostel sv. Jana Křtitele v Orlickém Záhoří

Článek

I. Adventní koncert se uskuteční v Orlickém Záhoří v sobotu 2. prosince. Program ve 13.00 hodin odstartuje na obecním úřadě Jarmark lidových řemesel s vánoční tematikou spolu s občerstvením.

Ve 14.00 hodin účastníky potěší Koncert dětského pěveckého sboru Petrklíč z Letohradu v kostele sv. Jana Křtitele, v 16.00 hodin bude slavnostně rozsvícen vánoční stromu a dřevěný betlém v životní velikosti u obecního úřadu.

II. Adventní koncert bude v sobotu 9. prosince od 14.00 hodin hostit kostel sv. Antonína v polské Lasówce. Učinkuje pěvecký sbor STA Allegro - Kudowa Zdrój.

III. Adventní koncert v sobotu 16. prosince v Bartošovicích v Orlických horách nabídne:

10.00-17.00 hodin - Vánočně na Kopečku - vánoční řemeslný jarmark v chráněných dílnách Sdružení Neratov - Kopeček v Bartošovicích v Orlických horách, ukázky řemesel, občerstvení, vánoční dobroty a tradiční česká zabijačka, prodej výrobků chráněných dílen a držitelů certifikátu "Orlické hory- Originální produkt",

10.00 hodin - požehnání řemeslníkům,

10.00-16.00 hodin - Den otevřených dveří v základní škole speciální Neratov se sídlem v Bartošovicích v Orlických horách (300 metrů od Kopečku),

14.30 hodin - Koncert polského souboru Róza z Rózanki v místním kostele sv. Maří Magdalény (600 metrů od Kopečku).

IV. Adventní koncert bude na programu v sobotu 23. prosince od 14.00 hodin v poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově. Vystoupí: Aneta Ručková, soprán, Josef Kratochvíl, klavír.

Pořadatelé adventních koncertů: Obecní úřady Orlické Záhoří a Bartošovice v Orlických horách, Sdružení Neratov, Klášter Františkánů v polském Zielenieci a Farnost Neratov.

Další informace: www.orlickezahori.eu, www.bartosovice.eu, www.neratov.cz, www.kopecek.neratov.cz, www.ponoveceste.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám