Hlavní obsah

ADRA Ostrava poděkovala dobrovolníkům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer 10. prosince se sešli dobrovolníci a kontaktní osoby dobrovolnického centra Ostrava, kterým bylo uděleno poděkování za aktivní a záslužnou práci.

Foto: Josef Zajíc

ADRA Ostrava děkovala dobrovolníkům. 10.12.2013 Studenti zajistili kulturní program.

Článek

Dřívější generální tajemník OSN Kofi Annan v roce 2003 mimo jiné řekl: "Dobrovolníci se neptají proč, ale kde, kdy a jak! Tito odevzdaní a stateční jedinci jsou důležitými partnery pro vytvoření lepšího, spravedlivějšího a bezpečnějšího světa."

Na vánočním setkání s dobrovolníky Moravskoslezského kraje shrnula práci dobrovolníků vedoucí dobrovolnického centra Ostrava Dagmar Hoferková statistickými čísly. V roce 2013 434 dobrovolníků věnovalo svým klientům 6508 hodin a byli na 3755 návštěvách.

Podle Bc. Andrey Radomské se dobrovolníci a jejich kontaktní osoby schází nejméně třikrát do roka, aby shrnuli práci v dobrovolnických centrech Frýdku-Místu, Havířově, Novém Jičíně a Ostravě. V této oblasti působí dobrovolníci v 60 zařízeních.

K činnosti ADRY se vyjádřil její ředitel v České republice Michal Čančík: "Humanitární organizace ADRA (Adventistická agentura pro pomoc a rozvoj) je mezinárodní organizace působící ve 120 zemích světa. V České republice působí od 29. července 1992.”

Primárně se ADRA věnuje humanitární pomoci a rozvoji pomoci v zahraničí. V České republice jedno z velkých témat, které ADRA řeší, je rozvoj dobrovolnictví. V Moravskoslezském kraji vzniklo první dobrovolnické centrum ve Frýdku-Místku a posléze se centra rozšířila do dalších měst.

„Jako jedno z hlavních témat, kterému se ADRA věnuje, je pomoc při mimořádných událostech doma i v cizině. Nedávno dobrovolníci pomáhali při červnových povodních v šesti krajích ČR. Nyní probíhá sbírka a pomoc Filipínám po zničujícím tajfunu," dodal Michal Čančík.

Po ukončení programu v Domě péče pro seniory Slunečnice Ostrava se všichni zúčastnění dobrovolníci a kontaktní osoby vyfotografovali a poseděli pří vánoční hudbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám