Hlavní obsah

Áčkofest na Střeleckém ostrově nabídne tvořivé dílny a kulturní program pro celou rodinu

Novinky, Tomáš Kopečný

V sobotu 18. června se na pražském Střeleckém ostrově koná třetí ročník festivalu Áčkofest – Den nejen pro rodinu. Děti a jejich rodiče si mohou v průběhu dne společně užít zábavný program plný pohybových, hudebních a tvořivých dílen či hudební a divadelní produkce.

Foto: Archív Áčkofest
Článek

Vystoupí například Tam Tam Orchestra, Etapa či OMNION a představí se Divadlo Harmonika a Divadlo KRAB. 

„Áčkofest je festival s kvalitním a zábavným programem, kde mohou budoucí rodiče a rodiny s dětmi aktivně strávit společný čas. Malí i dospělí návštěvníci se tak letos mohou těšit na pohybové, hudební a tvořivé dílny, divadelní představení a koncerty či další doprovodný program jako malování hennou a na obličej, masáže a aromaterapii a mnoho dalšího,“ uvedl mluvčí Letňáku 2016 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný. 

Hudební program nabídne od 14 hodin kapelu BomBarďák, následovat bude od 15 hodin skupina Tam Tam orchestra, která si však pro návštěvníky Áčkofestu připravila také speciální bubenický workshop (od 12,30 hodin).

Od 17 hodin pak vystoupí zpívající básník Jiří Poutník, představí se rovněž hudebník a skladatel Tomáš Reindl se svým sólovým projektem Omnion (od 18,30 hodin) a ve 20 hodin hudební část zakončí kapela Etapa. V rámci divadelní produkce se představí Divadlo Harmonika s pohádkou Kouzelný hrnec (11 hodin) a Divadlo Krab s představením Žabák Žak a rak Jak (16 hodin).

„Již tradičně nebude chybět ani festivalová tržnice s řadou hraček a dětského sortimentu, restaurace se zdravým občerstvením a dětský koutek. Letos jsme připravili i koutek neziskových organizací, kde se návštěvníci mohou blíže seznámit s činnostmi a posláním České asociace dul, Hnutím za aktivní mateřství, Rozalio a Unií porodních asistentek,“ dodala zakladatelka A centra Katarína Zaťovičová.

A centrum je rodinné centrum poskytující již od roku 1998 nepřeberné možností vzdělávacích a pohybových programů pro páry připravující se na početí dítěte, pro těhotné ženy a jejich partnery, pro rodiče s dětmi i širokou veřejnost. Cílem je vytvářet prostor, který nejen nastávajícím rodičům poskytne širokou škálu informací z oblasti prenatální psychologie, porodnictví, pediatrie a vzdělávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám