Hlavní obsah

ACCA zvýhodnila podmínky získání členství pro budoucí ekonomy

• Aktualizováno
Novinky, Libuše Miarková

Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě získala prestižní mezinárodní akreditaci Asociace certifikovaných účetních (ACCA) se sídlem v Glasgow ve Velké Británii.

Foto: Lucie Nohlová

Ilustrační snímek z posluchárny ostravské Ekonomické fakulty.

Článek

V pořadí je to již čtvrtá vysoká škola v České republice, která na toto ocenění rychle rostoucí mezinárodní profesní organizace v oblasti financí a účetnictví dosáhla. Doposud ji získaly Vysoká škola ekonomická v Praze, Masarykova univerzita v Brně a Prague College.

Čerstvě udělená akreditace platí pro léta 2017 – 2021 a má význam zejména pro studenty, kteří se vzdělávají v oboru Účetnictví a daně.

„Při získání profesní kvalifikace ACCA jim bude automaticky uznáno pět zkoušek z Ekonomické fakulty VŠB – TU Ostrava,“ uvedla Jana Hakalová, vedoucí Katedry účetnictví a daní. „Naši posluchači o získání celkové kvalifikace ACCA (obsahuje 14 zkoušek) mají zájem. Vždyť Organizace spojených národů ji uznala jako základ pro globální kvalifikaci účetních. Poskytuje tedy jasnou výhodu na pracovním trhu.“

V současné době se na ostravské Ekonomické fakultě věnuje oboru Účetnictví a daně 205 studentů v závěrečných ročnících. Někteří z nich zkoušky ACCA absolvují již v průběhu vysokoškolského vzdělávání. Zejména ti, kteří chtějí působit ve velkých auditorských společnostech.

Podle informací Jany Hakalové každoročně dvacet až třicet absolventů navazujícího magisterského studia najde uplatnění v auditorských firmách. „Podle mé zpětné vazby naši studenti nemají problémy s uplatněním na pracovním trhu. Je to dáno mimo jiné i tím, že už od třetího ročníku jsou v kontaktu s obchodními společnostmi, ekonomy, daňovými poradci, účetními, znalci apod. Konzultace s nimi využívají i při zpracování bakalářských a diplomových prací,“ dodala Jana Hakalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám