Hlavní obsah

A cáká... bylo nejoblíbenějším úslovím horkého víkendu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební skupina Dwě Dawki připravila na 3. srpen v přírodním areálu Tábořiště a loděnice v Cakli nejen letní rockování, ale zároveň i na tak zvaný Caklefest bohatý doprovodný program všemožné rekreace a zájmové činnosti.

Foto: Stanislava Dvořáková

Členové Sboru dobrovolných hasičů Černovír po celé odpoledne projížděli na raftu s četnými zájemci klidný tok Tiché Orlice.

Článek

Z bohaté programové nabídky se stal středem zájmu vynikající nápad SDH Černovír, který zajistil pro návštěvníky projížďky na raftu v osvěžujícím prostředí Tiché Orlice. Pro malé a ostatní bojácné účastníky byly k dispozici plovací vesty a přilby. Zájem byl pochopitelně značný, a tak se jezdilo celé odpoledne. Veškerou bezpečnost zajišťoval vyškolený hasič v první pomoci, který byl zároveň připraven zasáhnout i v případě kolize z horka.

Ani další SDH Hylváty nezůstal pozadu. Vedle ukázky vybavení to bylo použití PS 12 na čerpání vody z řeky, kdy byla vytvářena barevná vodní clona nad řekou a posléze umělý déšť pro ochlazení přítomných diváků. Pochopitelně v neobvykle horkém dni voda hrála hlavní roli. I v tůňce nad přilehlým splavem k tábořišti se spokojeně cákala řada plavců i neplavců. 

Přesto se našli i sportovně založení jedinci, kteří využili dozor odborného instruktora a vyzkoušeli si na vlastní kůži výstup na umělou horolezeckou stěnu. Ani na praktickou část pořadatelé nezapomněli. Zájem byl hlavně u střední generace. Kdo by nechtěl vlastnit kolo, na kterém lze jezdit bez námahy. Tak u stánku s elektrokoly se získávaly informace, na louce zkoušely cvičné jízdy.

Ve 14 hodin zahájila skupina Street of Dreams hudební produkci, ve které postupně vystoupilo šest skupin, a to Non Idol, Moribundus band, Ready Mate, Wasabi a závěr patřil hudebníkům skupiny Dwě Dawki, kteří byli zároveň aktéry slíbeného překvapení.

Vstupné bylo dobrovolné a vybíralo se do kasičky s nepřehlédnutelným doprovodem dívky s červeným slunečníkem. Za vhozený peníz bylo uděleno razítko a na dárce s nejvíce razítky čekalo ono avizované překvapení. Odtajněno bylo jak pro diváky, tak pro výherce při závěrečném vystoupení skupiny Dwě Dawki, kdy onou tajenou odměnou byla možnost zazpívat si vybranou písničku coby přizvaný sólista skupiny.

Výtěžek byl určen pro ústecký Stacionář a všichni organizátoři, pořadatelé včetně účinkujících v programu se zapojili bez nároku na honorář. To se nakonec však stalo překážkou plánovaného "zlatého hřebu" programu, kdy měl vystoupit Jan Betlach, mistr světa v práskání bičem. Ten však vzhledem k daným podmínkám účast odmítl.

S příchodem vlahého večera se ještě představilo TS Deep Skillz Crew i break dance Letohrad a konečně nastala vhodná chvíle pro zapálení táboráku a mohlo být přistoupeno k oblíbenému opékání buřtů.

Zbývala poslední otázka, na kdy je plánován konec akce. S pokrčením ramen a se spokojeným úsměvem jeden z organizátorů, Milan Fišer, dodal: "Nejdříve o půlnoci, ale pravděpodobně podstatně později. Všem se zde líbilo, divákům, nám pořadatelům i všem účinkujícím. V průběhu dne se v areálu vystřídalo několik stovek diváků, takže za rok se sejdeme zase."

Reklama

Výběr článků

Načítám