Hlavní obsah

85. výročí založení české školy v Novém Sedle oslavili žáci III. ročníkem open air akademie

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škola v Novém Sedle v letošním roce slaví 85. výročí založení české školy. Při této příležitosti byli pozváni bývalí pedagogové školy, rodiče a přátelé školy na krátké setkání a na zhlédnutí školní akademie, kterou si žáci se svými učiteli připravili na konec školního roku 2017/2018.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Ve středu 27. června panovala při pohledu na oblohu mírná nervozita, neboť počasí bylo v posledních dnech velmi nevyzpytatelné, ale nakonec vše dobře dopadlo a při produkci spadlo jen pár kapek deště, které akademii v žádném případě neohrozily.

Žáci projevili obrovskou snahu předvést své umění a je nutné ocenit zapojení žáků vyšších ročníků, kteří akademii vzali s nadsázkou a zdravým humorem. V průběhu akce mohlo publikum vidět hudební, pěvecká i dramatická vystoupení. Celá akademie byla sledována početným publikem, které svým potleskem ocenilo snahu účinkujících.

Školní akademie proběhla bez větších technických problémů díky zapůjčenému pódiu od zřizovatele školy a bezvadné technické přípravě školníka, který byl zároveň zvukařem a kulisákem. Bezprostřednost a originálnost vystoupení zajistily svým nácvikem učitelky základní školy, které si akademii tak zamilovaly, že přispěly i hodnotným vystoupením v tanečním žánru, při kterém nejeden žák hádal, která paní učitelka se skrývá pod černou parukou.

Všem účinkujícím a pořadatelům děkujeme a těšíme se na příští školní akci.

Reklama

Výběr článků

Načítám