Hlavní obsah

28. Sobotecký jarmark potěší hudební nadšence i milovníky kvalitního jídla a pivních speciálů

Novinky, Martin Fletcher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební fajnšmekři a gurmáni by si měli poznačit do diářů 19. a 20. srpna. Sobotecký jarmark a festival řemesel totiž ve své osmadvacáté edici nabídne vrchovatě hudebního programu i zajímavých stánků s jídlem a pitím.

Foto: Martin Fletcher
Článek

Město Sobotka je jižní bránou Českého ráje, která vás k sobě zve.

Vyrazit budete moci už v pátek, kdy se na náměstí představí kapela Žlutý pes. V sobotu se v parku představí Jiří Schmitzer či Josef Fojta. Na hlavním pódiu mezi tím vystoupí The Brownies, Petra Janů či Mustang Bluesride.

Večer bude patřit The Tap Tap. Kapela studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu. The Tap Tap není žádná rychlokvaška. Během 16 let existence si kapela poctivě prošlápnula své místo v Českém šoubyznysu a mnohokrát úspěšně reprezentovala ČR i v zahraničí.

Na svých vystoupeních dokáží návštěvníky bez výjimky přesvědčit, že hudba spojuje.

S druhým albem přijíždí do Sobotky Prague Conspiracy, která na pódiu vystřídá The Tap Tap. Sobotní večer pak zakončí energií nabitý keltský folk v podání Benjamings Clan.

Věrní návštěvníci Jarmarku nepřijdou o stánky s řemeslnými výrobky, divadélka pro děti nebo vystoupení mažoretek. K nehudebnímu programu se ale letos přidává též vytříbenější nabídka stánků s jídlem a pitím. „Chceme návštěvníkům dopřát krom tradičních dobrot i zahraniční speciality, které si jen tak doma nepřipraví,“ vysvětluje spolupořadatelka Jarmarku Dana Vejnárková.

Čekají vás lahůdky Krkonošské zabíjačky, holandské sýry U Sýrového motýlka, ale také vegetariánské, veganské a raw dobroty či Gruzínské speciality Irma Guga. Mlsnej jazýček z Čelákovic přiveze zdravé sladkosti, quishe a bezmasé hamburgery. Milovníci masa se vyřádí na klobásách či rožněném býčku, dodat říz mohou dobrotám ve stánku Pulpamen s domácími hořčicemi a čatní.

Kvalitní kávu nám nabídne kavárna HY Coffee Point v pojízdném Citroenu z roku 1974 nebo kavárna Café Bike & Koňovůz. O spokojenost pivařů se postarají pivovary Krakonoš, Rohozec, Svijany, Raven se svými svrchně kvašenými pivy a klasiku zajišťují Plzeňští.

„Jarmark má letos historicky nejdražší kulturní program, rozšířenou nabídku jídla, ale nemešká ani samotné město Sobotka. Návštěvníci jistě ocení například nové veřejné toalety,” uzavírá Jan Janatka ze Spolku Jarmark.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám