Hlavní obsah

2 míle pro Diakonii: rekordní částka a skoro milión spálených kalorií

Novinky, Petra Kučerová

V neděli 13. května se několik desítek „dobroběžců“ sešlo při 4. benefičním běhu 2 míle pro Diakonii na podporu Diakonie ČCE – střediska CESTA Uherské Hradiště. Ve výzvách předcházejících běhu běžci a cyklisté spálili téměř milión kalorií a středisko CESTA získalo na svou činnost rekordních 25 600 korun.

Foto: Kateřina Nosková

Benefiční běh 2 míle pro Diakonii se poprvé konal ve Sportparku Rybníček Staré Město

Článek

Poprvé byl hostitelem akce Sportpark Rybníček a běh se stal součástí celodenního programu Den Pohybu pro zdraví. 

Poprvé okolo Rybníčku

Tentokrát vedla trasa za skoro letního počasí okolo staroměstského Sportparku Rybníček a do akce se zapojilo několik desítek běžců.

„Poprvé jsme pořádali i symbolický dětský benefiční běh na 500 metrů a trasu na výbornou zvládlo asi 20 dětí,“ uvedla Markéta Hrdinová z iniciativy Rozběháme Uherské Hradiště, spolupořadatele běhu.

Den Pohybu pro zdraví umožnil účastníkům benefiční akce strávit celé odpoledne ve Sportparku Rybníček zábavou a sportovním vyžitím s dětmi.

„Jsme rádi za to, že nám Sportpark Rybníček nabídl možnost stát se součástí Dne Pohybu pro zdraví, účastníkům běhu další přidanou hodnotu i příjemné zázemí,“ měla radost ředitelka střediska CESTA Zuzana Hoffmannová.

Výzvy připravily účastníky téměř o milión kalorií

I tentokrát měli lidé možnost už od 21. března pomocí mobilní aplikace „Sbírat kiláky se Sběrnými surovinami“ během nebo chůzí a „Počítat kiláky s Euregnií“ na kole.

„Poprvé se více činili cyklisté, vyjezdili nám 10 300 kilometrů, které partner cyklovýzvy, Euregnia s.r.o., přeměnil na peníze. Naběhat a nachodit se Sběrnými surovinami UH se nám podařilo téměř 6 500 kilometrů, tedy i peněž od tohoto partnera,“ doplnila Markéta Hrdinová. Jarošovský pivovar poprvé podpořil benefiční akci částkou 2 000 korun a spolu se startovným tak středisko CESTA získalo 25 600 korun.

„Zase jsme o něco překonali dosud nejvyšší částku, a nejen proto se sluší poděkovat. Partnerům, účastníkům běhu a všem, kteří se zapojili do výzvy,“ děkovala Zuzana Hoffmannová.

Reklama

Výběr článků

Načítám