Hlavní obsah

Většina žen mluví o dárcích dlouho dopředu. Mnozí muži to neslyší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Rok co rok se muži trápí tím, co své lásce koupit jako překvapení pod stromeček. A rok co rok ženy trpí nad rozbaleným dárkem, který si vůbec nepřály. Přitom většina žen naznačuje svému partnerovi, co by bylo ideálním dárkem, už hodně dlouho dopředu. Muži však jejich řeči těla nerozumí a jsou vůči ní většinou hluší. Přitom mezi ženami existují čtyři základní typy „naznačování“.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mohou na svá vánoční přání upozorňovat jakkoli

Článek

Nejvíce je mezi ženami těch, které svou konverzaci s mužem často okoření právě povídáním o nějaké věci, kterou si přejí. Muži si neuvědomují, že ta zmínka „mimochodem“ je vlastně velmi podstatná.

Stejně početné jsou ženy, které rády ukazují. Pokud v obchodě či na ulici namíří rukou a ukážou svému muži, co by se jim líbilo, je jasné, že to čekají jako dárek.

Třetí strategií je navádění členů rodiny, které ženy posílají, aby jejich muži „tajně“ sdělili vysněný dárek. To je dobrá strategie, ale řidčeji užívaná.

Stejně jako čtvrtá strategie pohozeného seznamu, kdy žena „omylem“ někde nechá lístek se seznamem věcí, které by si přála.

Automatické naznačování

„Narážky a naznačování jsou důležitou součástí každodenních sociálních interakcí, ale aby byly narážky úspěšné, je důležité, aby muži a ženy rozuměli rozdílům mezi pohlavími.

Ženy vědí, co chtějí, a často během adventu dávají jasně najevo, co si přejí pod stromečkem. Jenže jejich narážky mnohdy proletí hluchýma ušima, protože muži ve dvou třetinách případů – což je obrovské číslo – narážky nevnímají a nepochopí,“ tvrdí profesor Geoff Beattie z University of Manchester.

Reklama

Související témata:

Související články

Josef Somr vypráví o Vánocích

Audioknihy Šťastné a veselé Vánoce, Vánoční pohádky H. CH. Andersena a Vánoce vydává známý herec Josef Somr. Vyprávění je určeno malým i velkým posluchačům.

Výběr článků

Načítám