Hlavní obsah

Vánoční CD - Michael Jackson, Kabát i Hudba Praha

Do Vánoc zbývá něco přes týden a na trh přichází mnoho titulů. Co pod stromeček? Je tu deska diskutabilních předělaných demonahrávek Michaela Jacksona, které autor za svého života nemínil vydávat, nazvaná prostě Michael, nebo nový Kabát a Hudba Praha.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Michael Jackson: Michael

I když je Michael Jackson již více než rok po smrti, dostává se nám do rukou album nových skladeb tohoto hudebního velikána, které po jeho smrti dodělali jiní.

Prvním singlem z alba je skladba Hold My Hand. duet Michaela s Akonem, který natočili v roce 2007, ale později jí Akon dal novou produkční podobu.

Sony Music

Kabát: Banditi Di Praga

Studiové album skupiny Kabát nazvané Banditi Di Praga nese pořadovou číslovku deset. Vzniklo po ročních přípravách a dvouměsíčním intenzívním natáčení ve studiu Sono za produkčního dohledu Milana Cimfe.

Hudba Praha: DeGenerace

Po čtrnácti letech, které uplynuly od desky Divoký srdce, vydává legenda nezávislé hudby Hudba Praha nové studiové album DeGenerace. Z deseti prastarých i nových skladeb zařazených na album jich osm pochází z pera kapelníka Michala Ambrože. Dvěma výjimkami jsou skladby Minulost Vladimíra Zatloukala a Karla Malíka a píseň Uleť od Vladimíra Albrechta.

Hudba Praha funguje od roku 1984, kdy ji založil Michal Ambrož jako následkyni režimem zakázané Jasné páky. Od té doby funguje nepřetržitě s výjimkou tříleté odmlky v roce 1996.

100PROmotion

Szidi Tobias: Do Vetra

Slovenská šansoniérka Szidi Tobias po desce Pod obojím z roku 2008 přichází s novinkou Do Vetra.

Na české scéně na sebe upozornila díky spoluprací s autorskou dvojicí Hapka Horáček, přičemž druhý jmenovaný je autorem části textů na novince. Autory dalších jsou Petőfi Sándor, Peter Lipovský a barokní básník Lope de Vega. Autorem hudby je stejně jako minule Milan Vyskočáni.

Panther

Motörhead: The Wörld Is Yours

Třicet pět. To je číslo, které by měla letos napsáno na narozeninovém dortu kapela Motörhead. Kdyby si nějaký upekla.

Místo toho si nadělili nové studiové album The Wörld Is Yours, které obsahuje deset nových písní. Jak pánové sami uvádějí, jde o sbírku úžasných rock’n’rollových písní, ve kterých Motörhead vypráví různé životní osudy, leč album má i jedno hlavní poslání. Kapela chce přesvědčit, je rock’n’rollová hudba je tím jediným správným náboženstvím…

EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám