Hlavní obsah

V Brazílii se rozzářil největší plovoucí vánoční strom na světě

– Rio de Janeiro
Novinky, Markéta Klánská

Pravá vánoční atmosféra odstartovala už i v Rio de Janeiru. V brazilském městě se totiž v sobotu 26. listopadu rozsvítil největší plovoucí vánoční strom na světě, který měří 85 metrů. Osmiminutové světelné show na jezeře Rodrigo de Freitas letos přihlíželo asi 100 000 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brazílii se rozzářil úchvatný plovoucí vánoční stromVideo: Reuters

 
Článek

„Tato krása je ve světě unikátní. Mám za to, že žádná jiná podobná show není tak působivá,“ řekla agentuře Reuters Leda Roratová z obecenstva.

Kovová konstrukce stromu je zabalena do ohromujícího počtu 3,3 miliónu žároviček. Kolem 542 tun vážícího kolosu navíc plavou ještě obří barevné dárky. Hru světel a barev, která ve městě plném kriminality působí jako symbol míru, bude možné obdivovat až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2012.

Strom se rozzářil už pošestnácté

Poprvé byl tento 85metrový strom, který je zapsán v Guinnessově knize rekordů, vztyčen už v roce 1996. Jeho slavnostní rozsvěcení láká každoročně tisíce turistů. Během let se z toho stala dokonce třetí největší turistická atrakce, která se zařadila hned za tradiční karneval a oslavy Nového roku na pláži Copacabana.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám