Hlavní obsah

U Heřmánkových se štědrovečerní večeře podává na pingpongovém stole

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rodina herce Karla Heřmánka je hodně veliká. A všichni se na Vánoce scházejí u něj doma. Jeho žena Hanka tak připravuje štědrovečerní večeři pro dvanáct až třináct strávníků. A není zbytí, podávat ji musí na pingpongovém stole, samozřejmě slavnostně vyzdobeném.

Heřmánkovi slaví Vánoce ve velkém Video: Novinky

 
Článek

Heřmánkových je opravdu hodně. „Těším se na svého švagra, na neteře, moje rodiče, přijedou i Karlovy dcery, samozřejmě jsou u nás naši tři synové, přičemž kluci už mají svoje partnerky. Obávám se, že pingpongový stůl, který běžně používáme, nám brzy přestane stačit,” svěřila.

Sama ovšem všechno nevaří. „Kdepak. Je nás tam hodně ženských, ale zapojíme i ty chlapy. Krájení mají na starosti muži a ty hezké věci, jako je zdobení anebo i smažení, děláme my. Ale společná práce je zároveň zábavou, takže se těšíme. Zpíváme si u toho, tatínka máme z Moravy, takže jsou u nás na pořadu dne moravské koledy,” vyprávěla Hana Heřmánková, která má vše organizačně na starosti, jak je ostatně zvyklá i z rodinného Divadla Bez zábradlí.

S dárky pro tolik lidí je to složitější. „Nakupuji je už v létě, ale když vidím něco hezkého, tak to stejně koupím i později. Ale my si dáváme spíš maličkosti. Někdy jsem ale sama překvapená, co všechno ve skříni, kam dárky ukládám, najdu. Předvánoční období je pro mne příjemné. A dárky moc ráda dávám a jsem hlavně ráda, když se trefím do vkusu obdarovaných,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám