Hlavní obsah

Trenér Petr Rada: Rodina a zdraví jsou důležitější než fotbal

Jak jinak, i u vánočního stromečku bude trenér reprezentačního týmu ČR v kopané Petr Rada myslet na fotbal. „Budu si pod stromečkem přát, aby všichni hráči národního týmu byli do nové sezóny zdraví a aby český fotbal šel dopředu,“ uvedl Rada. Kouč si dobře uvědomuje, že kopaná není v životě to nejdůležitější.

Článek

„Je to samozřejmě sport a existují důležitější hodnoty – rodina, zdraví,“ zdůraznil Rada.

Vzápětí však stejně navázal na fotbalové téma: „Zdraví budu přát pochopitelně své rodině, ale i všem lidem, kteří to s fotbalem a vůbec s českým sportem myslí dobře. Budu si přát, ať si my Češi nekazíme to málo hezkého, co máme, a ať se nám daří myslet pozitivně. Vždyť na světě jsme jen krátce, a tak bychom si to měli užít!“

U Radových se nezpívají koledy, ani nelije olovo

Štědrý večer prožije tříčlenná rodina Radových spolu s Petrovou maminkou a tchyní.

„Tatínek a tchán už bohužel nejsou mezi námi,“ posmutněl na okamžik fotbalový lodivod. Při představě štědrovečerní tabule mu však zasvítily oči: „Tím nejdůležitějším je samozřejmě kapr.“

Žádné tradiční zvyky se v jeho rodině neudržují.

„Olovo nelijeme, koledy nezpíváme. Pro nás jsou symboly Vánoc klid, rodinná pohoda a dobré jídlo. To je naše tradice,“ usmál se Petr Rada.

Reklama

Související témata:

Související články

Miroslav Žbirka na Vánoce olovo neleje

Zpěvák Miroslav Žbirka (56) je postaven před těžké dilema. Vánoční svátky by chtěl oslavit v co největší pohodě se svou rodinou a nemůže se rozhodnout kde.

Výběr článků

Načítám