Hlavní obsah

Tipy na dárky pro milovníky technických vychytávek do koupelny a kuchyně

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní technologie a technické vychytávky se vkrádají do našich domovů a stávají se jejich běžnou součástí. Jednak nám usnadňují život, šetří čas a peníze, ale také dodávají bytu svou osobitost. V kuchyni se například jedná o dřezové baterie, které dokážou udělat perlivou vodu či vodu rovnou ohřát pro přípravu čaje apod. V koupelně jde pak především o nejrůznější masážní systémy s řadou funkcí či chytré záchody ovladatelné telefonem.

Foto: Profimedia.cz

Technické vychytávky v kuchyni zajistí pohodlí.

Článek

V dnešní uspěchané době různé vychytávky představují báječný komfort, který by bylo škoda si nechat ujít. Podívejte se s námi, jaké produkty do kuchyně a koupelny nabízí trh.

Vychytávky do kuchyně

1. Chytré baterie

Stačí jediné stisknutí a vaše baterie vám bez čekání vyrobí horkou vodu na blanšírování zeleniny, na těstoviny či čaj.

Foto: Siko

Jediným stisknutím a bez čekání vám teče horká voda třeba na přípravu čaje nebo těstoviny. Navíc systém zajistí, že povrch baterie nebude nikdy na dotek tak horký, abyste se o něj spálili.

Baterie dnes už ale umí vyrobit i filtrovanou perlivou či neperlivou vodu.

Foto: Siko

Máte rádi perlivou či jemně perlivou vodu? Už nemusíte nosit balíky balené vody, s baterií Grohe blue si napustíte osvěžující nápoj do skleničky rovnou z kohoutku. Vyberte si, jestli s jemnými bublinkami, nebo bez.

Některé zase dokážou vodu pustit i bez kohoutku. Představte si situaci, každodenní, docela běžnou - kdy v kuchyni připravujete dobroty, ruce máte od mouky, zalepené od těsta… ale potřebujete pustit vodu.

S chytrou baterií stačí jen dát ruce před senzor či u senzorů zabudovaných ve spodní části kuchyňské skřínky pohnout nohou a proud vody se snadno spustí i zastaví.

Foto: archív firmy

Optima - kuchyňská páková baterie, 230 V, smart ventil na myčku - ukazatel nastavené teploty vody s varováním při nastavení horké vody. Lze ovládat bezdotykově, přičemž teplota vody je ovládána otáčením kroužku, 24 604 Kč

Výborný je i set Sense Guard, který má detektor, jenž spolehlivě zachytí únik vody a okamžitě zastaví její přívod - včas tak zabrání vyplavení domácnosti, které by jinak mohlo nastat.

Na situaci vás upozorní prostřednictvím aplikace. Průběžně snímá průtok, tlak vody i teplotu a údaje analyzuje. Máte tak dokonalý přehled odkudkoli, i když zrovna nejste doma.

Foto: archiv firmy

Sense Guard, Grohe - detekuje nevyžádanou přítomnost vody a okamžitě vás na ni upozorní. Dřív, než se kapka změní v povodeň, 15 890 Kč.

2. Chytré digestoře

Foto: archív firmy

Nástěnný odsavač par Miele DA6996 s tlumeným ambientním osvětlením. Lze nastavit optimální klima v místnosti, na základě čehož se začne řídit potřebný výkon ventilátoru nastavením varné desky, 75 990 Kč.

3. Chytré trouby

Foto: archív firmy

Vestavná trouba Bosh Serie 8 se sensorem Perfect Bake, teplotní sondou Perfect Roast, mikrovlnami, funkcí přidané páry lze ovládat i vzdáleně mobilem. Přístroj si sám pohlídá nejen teplotu a dobu pečení, ale i to, co se děje uvnitř hrnce, 63 990 Kč.

Vychytávky do koupelny

1. Chytré toalety

Chytré toalety přinášejí obrovský uživatelský komfort díky řadě funkcí, stejně tak nekompromisní privátní hygienu a téměř bezúdržbové užívání. Navíc jejich nastavení můžete pohodlně ovládat přes mobilní aplikaci.

Foto: archív firmy

Vogo chytré WC Silver - s aplikací do telefonu, pohybový senzor pro automatické otevření prkýnka při příchodu k záchodu, vyhřívané toaletní sedátko, klyzmatické mytí, pánské a dámské mytí, masážní režim, sušení, 21 390 Kč.

2. Chytré sprchové systémy

Foto: archív firmy

Grohe Rainshower SmartControl 360 DUO Exposed – luxusní sprchový systém s intuitivním ovládáním a režimem proudu Grohe TrioMassage, 49 658 Kč.

Foto: archív firmy

Sada horní sprchy Raindance Rainmaker 600 mm Air 3jet s osvětlením - sprchování stejné jako pod teplým deštivým nebem. Výbava s náladovým osvětlením a ovládání skrz jedno tlačítko. Bezbateriové dálkové ovládáním lze ovládat i mimo sprchu, 108 234 Kč.

Foto: archív firmy

Chytrá sprcha U by Moen. Se sprchou komunikuje řídicí jednotka bezdrátově a poskytuje i zpětnou vazbu. Barva podsvětlení vizuálně indikuje teplotu vody. Vše potřebné nastavíte na panelu či přes telefon, od 30 000 Kč.

3. Chytré masážní vany

Foto: archív firmy

Obdélníková masážní vana s vířivkou Samana - s černými opěrkami hlavy a elegantní sprchovou hlavicí s vodním proudem. Sada 2 velkých a 8 malých masážních trysek vám zajistí tu nejlepší relaxační koupel, 39 990 Kč.

Foto: archív firmy

Vzduchová masážní vana Avero 3 - z vysoce kvalitního sanitárního akrylátu, 18 x vzduchová tryska ve spodní části, FM rádio s předvolbami, vnitřní Ambiente LED osvětlení, světelná terapie, 109 900 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám