Hlavní obsah

Tipy na dárky, kterými potěšíte

Právo, Karolina Černá

Letos se více než jindy při nákupu vánočních dárků obracíme na e-shopy, ať už zboží koupíme přímo na nich a vyzvedneme si je od dopravce, na výdejním místě, nebo na základě objednávky v kamenné prodejně.

Foto: GOPAS

Pokud e-shop za zboží umožňuje pouze platbu předem, nevěřte mu.

Článek

Výběr na e-shopech bývá pestřejší než v tradičních obchodech. Díky různým srovnávačům cen a seznamu webových stránek, na nichž můžeme koupit stejný produkt, se nám k němu otevírá rychlá a snadná cesta z pohodlí domova, a navíc často cenově výhodnější. Nechte se inspirovat!

Nákup přes internet
Objednávejte zboží jen na dobírku, možnost zaplacení pouze předem je podezřelá.
Seriózní e-shop uvádí snadno ověřitelné zákonné údaje jako např. obchodní jméno, IČO, DIČ, bankovní spojení, telefon, adresu fyzickou i elektronickou, telefonní linky do poboček, kde lze zboží převzít.
Přebírejte od dopravce jen zásilku s neporušeným obalem!
Většinu zboží máte právo do 14 dnů vrátit bez udání důvodu, ovšem na vlastní náklady. Veškeré platby související s kupní smlouvou získáte zpátky.

Anketa

Potěšila by vás pod stromečkem osobní váha?
Ano, tu zrovna potřebuji!
5,6 %
Kdybych ji potřeboval/a, tak asi ano.
20,6 %
Ani moc ne.
12,7 %
Ne! To je krajně nevkusný dárek!
61,1 %
Celkem hlasovalo 1199 čtenářů.

Vánoční přehlídka adventních věnců našich čtenářů

Také si rádi navozujete příjemnou dobu očekávání vánočních svátků zapalováním svíček na svém adventním věnci? Patříte dokonce k těm, kteří si jej nejprve sami vyrobili?

Pokud ano a rádi byste se s ním pochlubili, nebo prostě jen nabídli inspiraci ostatním čtenářům, pošlete nám fotografie svého adventního věnce orientované na šířku do 21. prosince s pár slovy na vysvětlenou. Z došlých snímků vybereme nejzdařilejší díla a uspořádáme z nich vánoční přehlídku.

Své snímky můžete posílat na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám