Hlavní obsah

Staroměstské náměstí ozdobí vánoční strom z Kutnohorska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí letos ozdobí 24 metrů vysoký smrk z Kutnohorska. „Smrk se nachází v parku, který se obec rozhodla zvelebit tím, že původní nahradí novým. Ten dosavadní by tedy dříve nebo později bylo stejně nutné pokácet, a proto nám ho obec nabídla pro využití na vánoční trhy,” řekl Petr Hozák, provozní ředitel společnosti Taiko, která organizuje trhy v centru metropole.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Asi devadesát let starý smrk ztepilý loni vánočně ozdobil Staroměstské náměstí.

Článek

Experti Lesnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně rozhodli, že jehličnan splňuje přísná kritéria. Smrk se bude kácet 24. listopadu. Slavnostní rozsvícení na Staroměstském náměstí se uskuteční 30. listopadu v 17 hodin.

Minulý rok se stal vánoční dominantou Staroměstského náměstí asi devadesát let starý smrk ztepilý. Strom, který osamoceně rostl u železniční trati nedaleko Holoubkova, věnoval zdarma majitel lesů Jerome Colloredo-Mannsfeld.

Co musí splňovat strom, který bude vánoční ozdobou pražského náměstí? Musí být zdravý, hezký a rovnoměrně zavětvený. Na to každý rok dohlížejí dendrologové z Masarykovy univerzity v Brně.

Reklama

Související články

Horské hotely jsou na zimní svátky skoro plné

Milovníci zimních svátků strávených na českých horách si s rezervací míst musejí pospíšit – většina oblíbených destinací je už totiž vyprodaná. Tak tomu je...

Vánoční dárek za 40 miliónů

Nezapomenutelná jedenáctidenní cesta po třech kontinentech, na jejímž konci na vás čeká osobní briliant – to je nejdražší položka v tradičním vánočním...

Výběr článků

Načítám