Hlavní obsah

Skříně na doutníky jsou skvělým vánočním dárkem pro pány

Novinky, tnk

Kupovat dárky mužům je asi těžší než ženám, obecně jsou muži méně rozmarní než ženy a tak je často těžké je překvapit něčím opravdu speciálním. Máme pro vás ale tip na velký vánoční dárek do bytu, který potěší asi každého pána - gurmána, milovníka dobrých doutníků. Skříně jsou ideální pro jejich dlouhodobé uchování a zrání.

Článek

Skříně na doutníky mají zajištěnou ideální teplotu a vlhkost vzduchu díky svému řídícímu centru.

.: Vlevo: skříň s nakloněnými policemi, aby bylo na doutníky dobře vidět, vpravo: ořezávač na doutníky a speciální zápalky na doutníky.foto: edoutniky.cz, novinky.cz

Za pomoci výsuvného regálu si můžete doutníky před vytažením prohlédnout a rozhodnout se pro ten, na který máte zrovna chuť nebo nabídnout hostovi, aby si sám vybral.

Doutník si svoji vůni a čerstvost uchová jen v přesné vlhkosti

Kvalita vzduchu ve skladovacím prostoru je nejdůležitější. Ve skříni se vzduch neustále obnovuje - zabezpečována je asi 70% relativní vlhkost vzduchu.

.: Prosklený mahagonový humidor (dřevěná kazeta či skříňka) na 50 doutníků obsahuje i hydrometr a zvlhčovač. Vyjde cca na 4000 Kč.foto: Davidoff

Vnitřní stěny jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli nebo z hliníku a stabilizují tak klima, spotřeba energie je díky izolaci na co nejnižší možné úrovni. Dveře jsou vyrobeny z kouřového skla a chrání proti UV záření, které by na kvalitu doutníků nemělo dobrý vliv. Vzduch musí být také odfiltrován od škodlivin, tak, aby cizí pachy na jeho chuť neměly vliv.

.: Popelník na doutník (800 Kč)foto: Blomus

Skříně se vyrábějí v mnoha různých provedeních a v zajímavých barevných variantách, trendy je třeba bleděmodrá v kombinaci s kakaově hnědou. Nejčastěji ale tyto skříně seženete v klasickém - masivním dřevěném provedení. Orientačně vyjdou cca na 4 - 25 000 Kč.

Levnější variantou je humidor

Humidor, dřevěná kazeta či skříňka také dobře slouží jako úschovna na doutníky. Tato kazetka bývá vybavena vlhkoměrem a zvlhčovačem pro uchování optimální vlhkosti.

.: Pěkné kožené pouzdro na doutníky pořídíte za cenu od 500 do 800 Kč.foto: doutniky.cz

K výrobě se používá nejčastěji dřevo ze "španělského cedru" , použitím tohoto speciálního dřeva se stabilizuje vlhkost v humidoru - tento druh totiž absorbuje přebytečnou vlhkost a chrání před plísněmi. Humidor můžete dnes pořídit nejen ze dřeva ale i z plastu, kovu nebo skla. Radost uděláte i cestovním humidorem z kůže.

Reklama

Související články

Žena i muž zařizují byt rozdílně

Muž i žena mají názor na podobu interiéru často rozdílný. V čem se naše pohledy odlišují a na čem se můžeme shodnout, když zařizujeme byt skříněmi, na to jsme...

Výběr článků

Načítám