Hlavní obsah

Prodavači v Rakousku bojují proti koledám

– Vídeň

Neustálé omílání koled v rakouských obchodech před Vánocemi začalo jít na nervy tamním prodavačům. Po mnoha jejich stížnostech se nyní do věci vložily odbory zaměstnanců v soukromém sektoru (GPA) a začaly bojovat za to, aby se vánoční zpěvy v obchodech a krámcích zredukovaly na snesitelnou míru.

Článek

"V době, kdy je hladina hluku kvůli vyšší frekvenci zákazníků už tak hodně vysoká a stres je mnohem větší, bude člověk ještě celý den nuceně obklopen pořád stejnými koledami," řekl novinářům předseda GPA Wofgang Katzian. Dokáže si prý docela dobře představit, že pak "kolegyně a kolegové někdy ztrácejí nervy".

Odboráři proto majitele obchodů a krámků vyzvali, aby vánoční hudební doprovod o adventu omezili na minimum a nechali zaznít jen Tichou noc či Ó, Tannenbaum. Odborový boss je přesvědčen o tom, že předvánoční "obchodní obrat závisí na jiných faktorech než na pouštění koled". Věří, že kupující se k nákupu rozhodnou bez vlivu vánočních písní. Mnohem důležitější jsou pro ně prý přátelští a motivovaní prodavači.

Reklama

Související témata:

Související články

Předvánoční slevy startují

V ČR startuje sezóna předvánočních slev. Obchodní řetězce zahájily hlavní sezónu akčních nabídek. Letošní Vánoce vyjdou Čechy zřejmě levněji než ty loňské,...

Ceny vánočních stromků se nezmění

Ceny vánočních stromků i jejich prodej zůstanou letos na loňské úrovni. Nedostatek kvalitních vánočních stromků v Česku nehrozí, nabídka druhů i velikostí bude...

Výběr článků

Načítám