Hlavní obsah

Ozdoby v bílé barvě a z čirého skla by letos neměly chybět na žádném vánočním stromku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li mít letos opravdu in stromeček dle zahraničních trendů, pak vsaďte na bílou barvu či průsvitné skleněné ozdoby. Podle Švýcarů pak k tomu ještě přidejte ozdoby dekorované peřím.

Foto: Profimedia.cz

Průsvitné a bílé ozdoby jsou letos naprostým hitem.

Článek

Zahraničními trendy se řídí i naši výrobci ručně foukaných a malovaných skleněných ozdob, jelikož většinu své produkce vyvážejí.

„Zhruba 80 procent produkce družstva Vánoční ozdoby jde na export, hlavně do Švýcarska, Německa a Rakouska. Zajímavé je, že Švýcaři mají podobný vkus jako Češi,” upozorňuje předsedkyně družstva Růžena Secká.

Foto: Profimedia.cz

Bílá v kombinaci se stříbrem

I v Česku tak je podle ní zájem o ozdoby dekorované peřím, které je buď nalepené na ozdobě, případně u průhledných ozdob je uvnitř.

V kurzu jsou i různé labutě či ptáčci s peřím.

Foto: Profimedia.cz

Bílá v kombinaci s přírodními materiály

Kvalitní české skleněné ozdoby začali opět nakupovat i samotní Češi. Výrobci to přičítají rostoucím platům a dobrému ekonomickému klimatu v zemi.

Vánoční dekorace se letos ponesou v duchu retra, světelných efektů a minimalismu

Vánoce

Klasika stále převažuje

Rozhodující část produkce družstva ve Dvoře Králové nad Labem nadále tvoří ozdoby v klasických barvách červené, stříbrné a zlaté. Módní trendy ovlivňují zhruba 15 procent produkce.

„Chybu neudělá nikdo, kdo si pořídí bílé ozdoby, třeba v kombinaci s červenou. S bílou se pak dají kombinovat i další barvy. Když si někdo pořizuje ozdoby, tak doporučujeme, aby začal bílou. Z tvarů pak převažují koule všech velikostí,” dodává Secká.

Foto: Profimedia.cz

Průsvitné vánoční ozdoby

V současné nabídce podniku, jehož vznik sahá do roku 1931, je přes 80 000 výrobků zhruba v 600 barevných odstínech. Každý odstín je dále členěn až na šest efektů, jako jsou lesk, mat, mrazolak či metalíza.

Vánoční ozdoby z kravského rohu a další doplňky pro milovníky ekologie

Vánoce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám