Hlavní obsah

Nepodávejte si kvůli Vánocům ruku s čertem, varuje Tomáš Klus

Novinky, David Zápal
Praha

Jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků Tomáš Klus zažije první Vánoce po boku sedmiměsíční dcery, které láskyplně říká Fí. Prý se po jejím boku mění opět v dítě. A místo drahých darů se znovu učí dárky tvořit.

Foto: Michaela Feuereislová

Tomáš Klus s manželkou Tamarou.

Článek

Muž, kterého letos předběhl v Českém slavíku v kategorii zpěvák Karel Gott jen o sedmačtyřicet hlasů, si s úsměvem vybavuje dětská vánoční alotria. „Tajně ukradené cukroví spořádané ve skrýši za stromečkem chutnalo daleko lépe než tradičně ze stolu. Dárek nalezený při důkladné prohlídce máminy skříně udělal dvojí radost. A jídlo? Tradičně jsem vždy Štědrý den končil na dvojnásobné váze, než jsem jej začal,“ vzpomíná širokou veřejností uznávaný umělec.

Jako malý prý své blízké obdarovával obrázky, od páté třídy se ale zařadil mezi dospělé. „Stál jsem fronty na syntetickou radost. Dárky jsem nechal balit rovnou v prodejně a začala ve mně bujet averze vůči koledám, ježto se staly doprovodnou atmosférou ke shonu. Letos zkouším zase malovat,“ tvrdí.

Foto: Právo-Jan Handrejch

Zpěvák Tomáš Klus.

„Dřív jsem si myslel, že čím dražší dárek, tím větší radost. Ale ona ta úměra, koukne-li člověk na celou věc srdcem, není ani trochu platná, neboť s drahým ‚ne z vás‘ dárkem nezůstáváte u obdarovaného vy, ale pouhý předmět. A Vánoce, mají-li být tím, čím byly myšleny, že budou, by měly rozsévat klid do duše, k níž mikrovlnkou nikdy nepromluvíte. Neříkám, že je špatně plnit si hmotné sny, ale nemá cenu si kvůli nim podávat ruku s čertem,“ sdělil Klus Novinkám v narážce na časté zadlužování kvůli nejkrásnějším svátkům roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Klus

Vánoce se svými blízkými stráví mimo republiku. A vnímá, jak ho dcera Josefínka mění. „Díky Fí zas koukám na svět jako dítě a jak už jsem řekl, nacházím odvahu malovat a věnovat se více duším bližníků. Letos jedeme na Vánoce surfovat, poněvadž tíhneme k slunci. A naši dárečci se u nás prostřídaj,“ dodal závěrem.

Reklama

Související témata:

Související články

Marie Rottrová si užívá rodinné Vánoce

Zpěvačka Marie Rottrová miluje, když je na Vánoce celá rodina spolu. Na Štědrý večer se jich u stolu sejde dvanáct. A přípravu večeře mají ženy v rodině...

Výběr článků

Načítám