Hlavní obsah

Někdo nakupuje na Vánoce na poslední chvíli, jiný si už užívá

Novinky, coe

Jako každý rok i letos někteří Češi nakupují na poslední chvíli. Jiní si zase překvapení pro své blízké připravují už několik měsíců. Zejména s opozdilci nákupní centra většinou počítají, a proto leckde už vypukly velké slevy.

Nákupy na poslední chvíliVideo: Novinky

 
Článek

Jak řekla Novinkám jedna z nakupujících, dárky pořídila už v září, a proto si krátce před Vánocemi má čas užívat sváteční atmosféru.

Jiní dotázaní zase uvedli, že dárky nakupují na poslední chvíli každý rok. "Nedonutím se k tomu udělat to dřív," odpověděl Novinkám zákazník jednoho pražského obchodního centra.

Že jsou lidé někdy vytížení ze zcela běžných důvodů, ukázala odpověď další z dotázaných, která na otázku, proč nestihla nakoupit dřív, konstatovala s pozvednutím obočí: "Chodím do práce."

Podle průzkumů letos plánují Češi utratit v průměru 5293 korun, což je o 750 korun více než loni. Zjistili to tazatelé GE Money Bank.

Vstříc lidem vycházejí mnozí obchodníci, kteří snížili ceny svých výrobků někdy až o desítky procent. Diskonty se týkají především zimního oblečení, ale také spotřební elektroniky nebo zařízení domácnosti. Jak ČTK prozradili zástupci sítě obchodních domů s nábytkem IKEA, potřebují vyprázdnit sklady, aby je měli volné pro zboží, které přijde v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám