Hlavní obsah

Na zámku ve Žďáru nad Sázavou zvou na vánoční prohlídky, trhy a rukodělné kurzy

Novinky, das

Druhý adventní víkend bude veřejnosti otevřen zámek ve Žďáru nad Sázavou. Návštěvníci se mohou těšit na vánoční prohlídky, trhy, znovuotevření Muzea nové generace nebo na vánočně zaměřené kurzy Chytré ruky.

Foto: Zámek Žďár nad Sázavou

Vánoční trh na zámku ve Žďáru nad Sázavou

Článek

Pokud se vám již zastesklo po návštěvě kulturních památek a muzeí, vyrazte do interaktivního Muzea nové generace nebo na vánočně laděné prohlídky zámku s průvodcem Po stopách Santiniho (od 12. do 22. prosince každou sobotu, úterý a čtvrtek).

Můžete se těšit také na vůni vánočního likéru, punče nebo svařáku. Připraveno bude i teplé a studené vánoční občerstvení. Podle nařízení vlády si na těchto oblíbených dobrotách nemůžete pochutnat přímo v prostoru trhu, ale prodejci vám je rádi připraví s sebou.

Potěšit se můžete také nákupem tradičních vánočních ozdob z Horního Bradla, vánočních formiček nebo jmelí. Nákupem perníčků můžete podpořit žďárský Senior point, přispět můžete také Oblastní charitě Žďár.

Hrad Svojanov a zámek v Moravské Třebové plánují o víkendu adventní prohlídky

Vánoce

Na zámku se od 19. do 20. prosince uskuteční také klasický Vánoční trh. „Nechtěli jsme naše návštěvníky připravit o vánoční atmosféru a zážitek z předvánočního nakupování na venkovních trzích, které k českým Vánocům prostě patří,“ vysvětluje hlavní koordinátorka trhu Eva Kulková.

Předvánoční období na zámku však není jenom o trzích. Znovuobnoven bude také projekt Chytrá ruka, díky kterému se můžete naučit různá klasická i zapomenutá řemesla. Ve čtvrtek 10. prosince se bude konat odpolední kurz vánoční keramiky a 17. prosince potom kurz výroby vánoční dekorace ze sena. Přihlášky posílejte na sedlakova@zamekzdar.cz.

Muzeum nové generace, prohlídky Po stopách Santiniho, zámeckou kavárnu nebo obchod můžete navštívit i během vánočních svátků: 26. – 30. 12. (11-17 h) a 31. 12. (11-14 h).

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zámek Loučeň opět zve na vánoční prohlídky

Advent v plné kráse přeci jen bude. Zámek Loučeň zve všechny své příznivce a příznivce předvánoční atmosféry do svých zahrad i komnat. A to hned první den, kdy...

Výběr článků

Načítám