Hlavní obsah

Na pražských vánočních trzích zaduní i africké rytmy

Právo, Hynek Paštěka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy začínají v sobotu 12. prosince v Hostivaři. Na rohu ulic Selská a Chalupnická vystoupí hudební skupiny, chybět nebude ani přehlídka psů. Akce se koná od 10 do 18 hodin, v 19 hodin pak začíná v místním kostele varhanní koncert.

Foto: Marek Damm, Právo

Na adventním trhu najdete v mnoha stáncích mimo jiné i kouzelné, ze dřeva vyřezávané vánoční figurky, občas i celé betlémy.

Článek

V neděli od 15 hodin se rozsvítí vánoční stromek v Horních Měcholupech na Veronském náměstí. Lidé si mohou poslechnout například vánoční recitál Jitky Zelenkové.

Vánoční trhy pořádá o adventních víkendech hotel Augustine v Letenské ulici. Od 12 do 18 hodin je možné okusit tradiční vánoční pochutiny, poslechnout si dětské sbory nebo zhlédnout ukázky lidových řemesel.

Trochu jiné vánoční trhy pořádá od 15. do 20. prosince Náprstkovo muzeum. Zájemci o Afriku a další exotické kontinenty si mohou prohlédnout a zakoupit předměty pocházející z Afriky, Orientu či Jižní Ameriky. Připraven je i speciální program; pákistánské zpěvy v urdštině nebo africké rytmy, brazilský rituální tanec či africká pohádka.

V sobotu a v neděli se také v Trojické ulici uskuteční v Café Rozmar již pátý ročník dobročinného bazaru pořádaný obecně prospěšnou společností Rozmarýna, jejíž činnost podpořily i peníze z evropských fondů. Návštěvníci tady najdou především hračky a oblečení, ale také suvenýry z cest i různé rarity. Veškerý zisk společnost použije v dětských domovech.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepší vánoční hi-tech dárky

Výrobci z celého světa se každý rok snaží obohatit svět elektroniky, počítačů a mobilních telefonů o co možná nejzajímavější přístroje. Výběr toho nejlepšího...

Výběr článků

Načítám