Hlavní obsah

Módní doplňky, které zahřejí

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ne za dva měsíce tu budou Vánoce. Ačkoli s nimi už dlouhou dobu nejsou spojeny hustě zasněžené ulice, teploty půjdou nekompromisně dolů. A s nimi přijde i totální změna šatníku. Léto bylo na doplňky bohaté, ovšem ve stylu šperků, bižuterie a jiných dekorací. Ani v zimě je ale nemusíte postrádat. Vyšperkovat a osvěžit outfit můžete i stylovými zimními doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Vyšperkujte svůj outfit i na podzim a v zimě. Skvěle k tomu poslouží hřejivé doplňky do chladného počasí.

Článek

Ne všem sluší pokrývka hlavy, jako je klasická čepice. Ačkoliv obchody tento rok nabízejí zajímavé varianty s bambulí, nemusí zaujmout každého. Nicméně díky spolupráci značek a také stále zajímavějším tvarům a střihům si pokrývku hlavy může vybrat i jejich největší odpůrce. Přece jen to je nejsnadnější způsob, jak předejít nachlazení dutin a rýmě.

Nepostradatelné pokrývky hlavy

Pokud nosíte spíše elegantnější styl, volte čepice, které mají místo bambule dlouhý chlup, anebo elegantní, vlnou zateplené kloboučky. Pořádně se na takový doplněk zaměřte. Některé kousky totiž mají i bambuli odepínací.

Foto: Archiv firem

1. Capo, 1059 Kč. 2. Esprit, 1199 Kč. 3. Tchibo, 249 Kč. 4. Kama&Deers, 1590 Kč.

Klasika má mnoho podob ale i barev. Volte černou v podobě klasické „beanie“ čepice nebo čelenky z umělé srsti, světle šedou se štrasovým zdobením, pro parádivé ženy se hodí set čepice a šály. Velmi moderní copánkový vzor je vidět nejen na čepicích, ale i čelenkách, a trendy tmavě vínovou marsala barvou rozhodně nic nezkazíte. Naopak čelenky jsou velmi stylovým doplňkem.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 179 Kč. 2. Mohito, info o ceně v obchodě. 3. s.Oliver, 649 Kč. 4. F&F, 179 Kč. 5. Bonprix, 399 Kč.

Trendy maxišály

Doba, kdy se okolo krku uvazovaly krátké šály s třásněmi, dávno pominula. Už druhou zimu vládnou podzimnímu a zimnímu šatníku maxi délky. Dlouhou šálou, kterou v případě nouze můžete použít jako pončo nebo přehoz a spoutat jej páskem, zakryjete jak krk, tak i ramena. Zajímavé dvoubarevné varianty, po rubu i líci rozdílné, mohou korespondovat s vaší momentální náladou. Uvažte je do klasického tunelu nebo nechte vyniknout  a barevný cíp spadnout na záda či dekolt.

Trendy kousky jsou i letos nákrčníky a šály z umělých i pravých kožešin, dlouhých šál a károvaného vzoru.

Foto: Archiv firmy

Mango, 799 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Karen millen, info o ceně v obchodě. 2. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 3. F&F, 629 Kč. 4. Mohito, info o ceně v obchodě.

Vesty, límce, ponča

Prim hrají letos pleteniny, ale i hřejivá ponča a velké límce. Oblékněte dlouhé rukávy nebo rolák. K těmto dvěma kouskům jako by snad ponča a vesty byly stvořené. Noste je na koženou či koženkovou bundu jako druhou vrstvu nebo pod objemný oversized kabát. Doplňte je dlouhou šálou.

Foto: Archiv firem

1. C&A, 1398 Kč. 2. Kama&Deers, 3390 Kč. 3. s.Oliver, 2199 Kč. 4. C&A, 798 Kč.

Rukavice a návleky

Jakmile začne přituhovat, je čas na rukavice. Ať už zvolíte koženku, nebo kůži, měly by korespondovat se zbytkem outfitu. Velmi moderní (ale nevhodné do velkých mrazů) jsou jezdecké rukavice se zapínáním na hřbetu ruky.  Pod kabát s moderními 3/4 rukávy se zase hodí rukavice s dlouhým návlekem, k večerním šatům oslníte rukavičkami s kožešinkou. Do pořádné zimy volte palčáky a na rychlou procházku postačí návleky.

Foto: Archiv firem

1. Reserved, info o ceně v obchodě. 2. F&F, 429 Kč. 3. F&F, 239 Kč. 4. F&F, 439 Kč. 5. Karen Millen, info o ceně v obchodě.

Boty na všechny příležitosti

Hon na podzimní a zimní obutí bývá většinou velmi zapeklitý. Jedno by ale měly mít společné – a tím jsou nohy v teple. Proto volte boty se zateplením, kožešinkou anebo v obchodech zakupte speciální vnitřní vložku z vlny. Pokud rádi chodíte na vysoké noze, volte farmářky transformované do společenské obuvi na podpatku – na trhu seženete jak světlé, tak i tmavé.

Jezdíte-li autem, skvělou službu prokáží kožené kotníkové zateplené kozačky. Semiš volte na doma i do nepříliš deštivých dní venku, a pokud si potrpíte na sportovní, přesto ale elegantní módní styl, vsaďte na tenisky na podpatku.

Foto: Archiv firem

1. Se vzorovanou podrážkou, Bonprix, 899 Kč. 2. Kotníkové kozačky, Marks&Spencer, 3199 Kč. 3. Bačkory, F&F, 399 Kč. Semišové boty s umělou kožešinou, Toms, 3020 Kč. 4. Zateplené boty na platformě, H&M, 999 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám