Hlavní obsah

Leona Machálková se u stromku sejde s bývalým partnerem

Novinky, Saša Šeflová
Praha

I když je vztah zpěvačky Leony Machálkové a architekta Bořka Šípka už tři roky minulostí, spojuje je osmiletý syn Artur. Proto se opět sejdou společně u vánočního stromku a to i s Leoninými rodiči. „Scházíme se u nás, protože tady zůstal ten domov,“ přiznala Novinkám zpěvačka.

Článek

Leona Machálková jako jedna z mála známých tváří často trávila Vánoce i v zahraničí. S bývalým partnerem jezdívali často do Thajska, které pro ně bylo druhým domovem. „Když je člověk spokojený a šťastný, je to důležitější než domácí krb, pohodlí a tradiční jídla,“ domnívá se.

Předvánočnímu shonu se ale ani v jihovýchodní Asii nevyhnula. „Všude, kde je civilizace, komerci a upozorňování na to, že je čas nakupovat, neutečete. Ve čtyřiceti stupních září stromečky a pochodují Santa Klausové, i když Thajci jako budhisté Vánoce neslaví, netuší, kdo je Ježíšek a už od Štědrého dne vám přejí Šťastný Nový rok,“ vzpomínala.

„Ale od doby, kdy je Artur větší, už slavíme tradiční Vánoce doma. I když určitých změn doznal třeba náš jídelníček. Odvykla jsem kaprovi a tak k bramborovému salátu smažím v trojobalu mořského ďasa,“ vyprávěla zpěvačka. Odletu do tepla se ale rozhodně nevyhýbá. „Když po Štědrém dnu objedeme příbuzné a setkáme se s Arturovou prababičkou a mojí sestrou s manželem a dítětem, klidně mohu odletět,“ přiznala.

Dárky na letošní svátky ještě Machálková nakupovat nezačala. „Ale už je pomalu čas. Vždycky to stíhám mezi koncerty, když je čas se ještě vypravit někam do města. Ale snažím se nešílet a nestresovat se. Je to sice klišé, ale pohoda a klid je důležitější než sebevíc vypíglovaný byt,“ míní Leona.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám