Hlavní obsah

Leona Machálková přípravy na Vánoce nepodceňuje. Zdobí dům a dárky má s předstihem

Novinky, Eliška Vinterová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada lidí blížící se svátky moc neprožívá a většinou vše řeší na poslední chvíli. Zpěvačka Leona Machálková k nim rozhodně nepatří. Vánoční období patří k jejím oblíbeným, proto nic nepodceňuje. Pravidelně zdobí dům, peče vánoční cukroví a dárky má již zabalené v předstihu.

Foto: Profimedia.cz

Leona Machálková

Článek

„Vánoce jsou obdobím, které mám ráda a na které se vždy těším už od dětství. Nic na tom nezměnilo to, že už dávno jsou přípravy, jak se říká na mých bedrech, ba naopak. Ráda zdobím dům, peču, vymýšlím dárky pro blízké,“ svěřila se nám zpěvačka s tím, že ji toto období nabíjí energií.

„O adventu si také užívám koncertů pro moje fanoušky, beru to jako druh meditace a naladění se na tyto křesťanské svátky. Hovořit o duchovních věcech, o lidských hodnotách je vždy moc pěkné a vždy mě to posílí na dlouhá další období,“ prozradila Machálková, která i letos vyrazí na řadu vánočních koncertů a hned po Novém roce ji čeká muzikálový koncert v O2 areně. I tak si ale mezi svátky udělá volno.

Lucie Bílá se na Vánoce těší, veškeré přípravy za ni obstarají kamarádky

Vánoce

Bez dokonale připravené štědrovečerní večeře by se totiž neobešla. „Přípravám věnuji velkou pozornost, abych si i já jako hospodyně Štědrý den užila. Vše mám v podstatě nachystané, jenom obalím rybu,“ prozradila Machálková, která svátky tráví se synem Arturem a blízkými.

„Rádi se dopoledne projdeme po Praze a oběd si s rodinou a přáteli dáváme tradičně v oblíbené thajské restauraci na Újezdě. Zajdeme na hřbitov zapálit svíčku a potom směřujeme domů chystat očekávaný večer. Nachystat slavnostní tabuli a rozjet rituál Štědrého večera,“ prozradila Machálková.

A jak vypadá její štědrovečerní tabule? „Vařím obvykle dvě polévky, jednu z mořských ryb a druhou houbovou. Připravuji předem bramborový salát, k němu servíruji kapra a mořského ďase smažené v trojobale. Dále si dopřáváme cukroví, ovoce, eventuálně nějaký jiný sladký dezert,“ dodala zpěvačka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám