Hlavní obsah

Klára Issová prozradila, jak se Vánoce slaví v Sýrii

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka Klára Issová má syrské kořeny a dokonce v Sýrii oslavila u příbuzných i Vánoce. Mnohé překvapí, že se i v této zemi svátky slaví velmi podobně. A to nejen v křesťanských rodinách, mezi které ta Klářina patří.

Klára Issová pořád tráví Vánoce s rodinouVideo: Novinky

 
Článek

Na Vánoce v Sýrii byla Klára u příbuzných sice jen jednou, ale pamatuje si, že až na počasí to tam vypadalo úplně stejně jako u nás doma. „Také měli stromeček, rozdávaly se dárky. A vzpomínám si, že jsme jim vždycky posílali vánoční kolekce a ozdoby, protože ty u nich nebyly a byli za ně vděční. Dokonce i jejich arabští sousedé si náš svátek oblíbili a Vánoce slavili také,” vyprávěla Klára.

Od dob jejího dětství se prý u nich doma svátky moc nezměnily. Ostatně pořád je s rodinou tráví. „Maminka navaří, já mám každoročně na starost ozdobení vánočního stromku a večer pak pod ním leží hromada dárků,” leskly se Kláře už dopředu oči dojetím.

Pochlubila se nám, že už má dokonce část dárků nakoupených. „Pro maminku mám už úplně všechny,” svěřila. A co by si přála ona sama? „Chtěla bych někdy v budoucnu strávit Vánoce v teplých krajích. Toužím po tom už dlouho, ale letos se to opět nepovede, protože máme hned po svátcích premiéru v divadle,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční dárek za 40 miliónů

Nezapomenutelná jedenáctidenní cesta po třech kontinentech, na jejímž konci na vás čeká osobní briliant – to je nejdražší položka v tradičním vánočním...

Výběr článků

Načítám