Hlavní obsah

Kateřina Mátlová ve zpívání koled se sestrami nesoupeří

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rodině popové divy Kateřiny Mátlové se to hemží hudebními profesionály. Proto by to mohlo při zpívání koled u vánočního stromečku klidně vypadat jako během talentové soutěže.

Kateřina Mátlová o Vánocích zpívá s celou rodinou Video: Novinky

 
Článek

Kateřina Mátlová pochází z hudební rodiny. Otcem zpěvačky je sbormistr Lubomír Mátl a její matka Jiřina Mátlová je bývalá operní pěvkyně a uznávaná hudební teoretička. Zpěvačka pochází ze šesti sester, z toho tři z nich jsou profesionální zpěvačky. Když se tedy rodina o svátcích sejde, tak se z bytu rodičů na prominentní pražské ulici Pařížská vždy zaručeně line hudba.

„Moje sestry mají rodiny, tak se nepotkáváme čtyřiadvacátého. Když máme štěstí, tak se všichni vidíme pětadvacátého, pokud tedy jedna z našich sester není zrovna v Itálii,” uštědřila poznámku své sestře Báře popová zpěvačka a jedním dechem dodává: „Doufám, že letos budou všichni v Praze.“

Koledy se u Mátlových zpívají vždy před rozdáváním dárků. „Tatínek usedne za piano, a kdo má ruce a nohy, tak se chopí nějakého hudebního nástroje všeho druhu. Zpívají se koledy všeho druhu a završí se to písní Narodil se Kristus Pán.“

Kromě nejmladší sestry Marie, která hraje na housle, všechny sestry Mátlovy zpívají. Vzhledem k tomu, že Tereza a Markéta se věnují opernímu zpěvu profesionálně a Kateřina je popovou zpěvačkou, nás zajímalo, jestli to u Mátlových den po Štědrém dnu u stromečku nevypadá jako na talentové soutěži.

„Doufám, že konkurenční boj nebude,” rozesmála se Mátlová a dále uvedla: „Myslím si, že je to spíš souhra, spíš jsme rádi, že se vidíme.”

Reklama

Výběr článků

Načítám