Hlavní obsah

K Yvettě Blanarovičové se na Vánoce sjede mezinárodní rodinný klan

Rušné oslavy vánočních svátků letos čekají herečku a zpěvačku Yvettu Blanarovičovou (45). Štědrý večer poprvé oslaví s početným příbuzenstvem ze Španělska, Slovenska a Maďarska. Yvetta se na mimořádnou událost velmi těší a už nyní pracuje na prvních přípravách.

Foto: Profimedia.cz

Yvetta Blanarovičová se těší, až bude u nich o Vánocích slyšet celý Babylón řečí. Na obrázku s přítelem Marcem Pillo

Článek

"Bude to úžasné a moc se na letošní Vánoce těším. U slavnostního stolu se sejde naše celá mezinárodní rodina. Jenom mám obavy, zda-li náš obrovský jídelní stůl nebude pro tolik lidí najednou malý. Celkem nás totiž bude asi dvanáct," svěřila se Yvetta Blanarovičová.

"Ze Slovenska například přijede moje sestra a poprvé se uvidí s neteřinkou a synovcem ze Španělska. Na okamžik přijede teta z Maďarska a další příbuzní. Už se těším, až naším bytem bude znít hotový Babylón čtyř řečí, to bude skvělé," dodala.

Slavnostní večeře bude trvat tři hodiny

Přípravy na podobné příležitosti Yveta strategicky plánuje jako armádní generální štáb. Operace zásadně probíhají v nočních hodinách za pomoci rodinné jednotky.

"Abychom měli klid, nákupy provádíme v noci a zaberou mnoho hodin. Pokaždé do nich zapojím svého přítele Marka a syna Matyáše. Připadá jim role odborných poradců při výběru a také není špatné mít při velkých nákupech dva silné chlapy. Letos bude jejich pomoc obzvlášť zapotřebí, neboť nákupy budou gigantické. Naše štědrovečerní večeře bude mít totiž tradičně jedenáct chodů," prozradila.

"Nejdříve každý dostane pletenec s medem a drceným česnekem. Potom se budou podávat pečená husa, kachna na medu, vepřová játra na rozmarýnu, pagáče, různé pečivo, kokosové pusinky, domácí buchty s povidly, bábovka, ´parené´ buchty a ´kapustnica´. Na stole bude samozřejmě i ovoce a dobré pití," těší se Yvetta.

"Večeře bude trvat velmi dlouho. Začne kolem šesté a skončí za dvě a půl až tři hodinky. Není povinností sedět celou dobu u stolu až do konce. Stejně ale většinou zůstanou všichni, protože jsme se dlouho neviděli. Pobavíme se o všem možném, povyprávíme si zážitky z různých událostí - nikdy se totiž nenudíme," usmála se.

Netradiční půlnoční

Yvetta prožívá období vánočních svátku velmi citlivě. Každý rok se na oslavy svátků těší už několik měsíců dopředu.

"Vánoce miluji od dětství a myslím si, že to jsou asi nejkrásnější svátky v roce. Pečlivě vybírám dárky pro svoje blízké a při jejich shánění se vždy obrním trpělivostí. V nadílce jsme docela rozumní a dáváme si po stromeček spíš příjemné drobnosti. Radost z dárků bývá veliká. Asi jsme uvnitř pořád tak trochu malé děti," zamyslela se Yvetta Blanarovičová.

"Pro sebe si pod stromeček přeji pouze hodně pohody, lásky a šťastný život. A také, aby mi často přinášel mnoho malých radostí. Ty jsou nejdůležitější. Každé Vánoce po večeři jdeme na půlnoční, ale v našem podání je velmi netradiční. Nejdeme totiž do kostela, ale jdeme se projít. Noční procházka vánoční Prahou je nádherná," dodala herečka a zpěvačka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám