Hlavní obsah

Jan Čenský: Nejkrásnější Vánoce jsou na horách

Rodinnou vánoční tradici založil už před mnoha lety herec Jan Čenský (47) - Štědrý večer slaví doma, ovšem hned následující den odjíždí s celou rodinou do Orlických hor. Se svými blízkými tam zůstává až do Tří králů.

Článek

"Vánoce a svátky na horách už skutečně patří k naší rodinné tradici a neumím si představit, že by tomu bylo letos jinak. Orlické hory jsou v zimě nádherné. Po celoročním shonu je tamější klid doslova balzámem na duši," svěřil se Jan Čenský.

"Udržujeme ovšem ještě další rodinou tradici. Říkáme tomu pánská jízda. Na Štědrý den, zatímco naše ženy připravují štědrovečerní večeři, otcové vezmou děti a odcházejí ven na několikahodinovou procházku. I na tuto tradici jsme si už zvykli, a pokud bychom ji nedodrželi, vánočním svátkům by něco chybělo," myslí si herec.

Je vánoční klasik

Jan Čenský s velkou chutí občas okusí nějakou tu zajímavou specialitu. Na Vánoce ovšem dává přednost ryze české kuchyni.

"Jsem vánoční klasik. Miluji rybí polévku, bramborový salát a smaženého kapra. Na stole samozřejmě nesmí chybět ani ovoce, cukroví a sklenka dobrého vína," prozradil.

Jako každý, i on občas těžce shání pro své blízké dárky. Zvláště, když se jim snaží splnit jejich přání. Pro sebe chce herec k Vánocům pouze jeden.

"Naděluji pod stromeček svým nejbližším a mám radost, když se jim dárek líbí. Pro sebe bych ovšem chtěl pouze jeden: aby to šlo v životě i v práci alespoň tak jako doposud. Nic víc si nepřeji,“ tvrdí Jan Čenský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám