Hlavní obsah

Jak zabalit neforemný dárek, aby pod stromkem nestrašil

Novinky, Karolína Vrbasová

Mnozí z nás se na Vánoce pravidelně potýkají s problémem, který spočívá v neschopnosti esteticky zabalit dárek. U předmětů nepravidelných tvarů je to ještě komplikovanější.

Jak zabalit neforemný dárek tak, aby pod stromkem nestrašilVideo: Novinky

 
Článek

Veronika Kutnorová z Frezia Fleur dokáže zabalit opravdu cokoliv a navíc tak, aby to vypadalo pěkně i originálně. Dárek v podobě sošky anděla, kterým jsme ji otestovali, proto pro ni nepředstavoval žádný problém. „Základ je nebalit neforemné dárky do klasického vánočního papíru, ale použít měkčí materiály, jako je například hedvábný papír nebo celofán. Ideální je tyto techniky zkombinovat dohromady,“ říká. Vyhnete se tak nevzhledným „bakulím“ oblepeným lepicí páskou, které čas od času straší pod stromečkem.

Velmi pěkně vypadá, když docílíte poloprůhledného efektu. Malý kousek papíru se jednoduše shrne, aby byla část dárku vidět. Po jeho základním zabalení se hedvábný papír vzadu poskládá a secvakne sešívačkou. Poté se na několika místech nařasí celofán a opět se secvakne. Dárek se dozdobí transparentní stužkou. „Letos je v módě krémová a bílá barva, jsou to hezké a decentní odstíny,“ říká Veronika Kutnorová.

Aby se docílilo zajímavého vzezření, lze ještě balíček dodekorovat třeba umělou květinou. Ta se přilepí gelovou páskou, nebo tavnou pistolí. „Hitem letoška jsou třpytky. Připevní se tak, že se papír nastříká lakem na vlasy nebo lepidlem ve spreji. A kde takové třpytky sehnat? V klasické drogerii v sekci manikúry. Pak můžete mít takový krásný zasněžený dárek,“ dodává Veronika Kutnorová. Je to zajímavý a pro zručného jedince i jednoduchý způsob, jak potěšit oko svých blízkých ještě před rozbalením překvapení.

Reklama

Související témata:

Související články

Co nadělit pod stromek počítačovým nadšencům

Štědrý den je již za dveřmi a na nákup vánočních dárků již nezbývá moc času. I na poslední chvíli se dá ale koupit spousta zajímavých vychytávek, které udělají...

Výběr článků

Načítám