Hlavní obsah

Jak nakoupit vánoční dárky nejvýhodněji

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční dárky pro své nejbližší vybírá na internetu stále více lidí. Podle průzkumu společnosti Seznam.cz vybírají takto zboží tři ze čtyř Čechů. Často přitom využívají takzvané srovnávače cen, které jim kromě nejnižší ceny zobrazí i reference o zvoleném e-shopu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Častou součástí nakupování na internetu je i vyhledávání té nejlepší nabídky. Z toho důvodu stále roste popularita internetových srovnávačů zboží. Letos na Vánoce se ho, podle našeho průzkumu, chystá použít téměř 70 % dotázaných,“ řekla Štěpánka Kovaříková, manažerka serveru Zboží.cz.

Zboží.cz přitom ale neslouží pouze k vyhledávání nejvýhodnější ceny na internetu, ale také jako studna informací o jednotlivých e-shopech. „Můžete se tak například rozhodnout, jestli dáváte přednost platbě kartou, nebo jste spíše příznivcem složenek. Zároveň se dozvíte, zda si pro vybraný výrobek lze dojít po svých a ušetřit tak na poštovném a balném, nebo vám jej zašlou poštou či kurýrem až před práh vašeho domova,“ konstatoval Radovan Šesták ze Zboží.cz.

Podle něj se mohou lidé na Zboží.cz u většiny e-shopů také dozvědět, jak jsou s nimi lidmi spokojeni. Jednoduše je tak možné zkontrolovat důvěryhodnost daného obchodu, díky čemuž nemusí zákazníci kupovat zajíce v pytli. „Sami si pak můžete zkusit úlohu recenzenta a napsat, jak jste s daným obchodem byli spokojeni,“ doplnil Šesták.

Hitem Vánoc budou parfémy a věci pro zdraví

Podle průzkumu společnosti Seznam.cz budou letos hitem mezi vánočními dárky parfémy, kosmetika a výrobky pro zdraví. Ty plánuje jako dárek nakoupit 70 procent dotázaných. Šest z deseti Čechů pak plánuje udělat svým blízkým radost překvapením, které využijí ve volném čase. Necelá polovina dotázaných (49 %) plánuje nakupovat dětské zboží a hračky.

S nákupy již v říjnu začala jedna pětina Čechů (21 %). Necelá polovina dotázaných (41 %) s nakupováním ještě nezačala, ale už ví, co bude kupovat. Více než třetina lidí (38 %) s výběrem dárku stále vyčkává.

  • Internetový srovnávač Zboží.cz naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám