Hlavní obsah

Heleně Vondráčkové uloví štědrovečerního kapra manžel

Zpěvačka Helena Vondráčková (63) nemá kvůli koncertování před Vánocemi na nic čas. Ale umí si poradit. Dárky koupí před koncertem na Slovensku a kapra vyloví z řeky manžel.

Foto: Profimedia.cz

Helena Vondráčková

Článek

Navzdory předvánočnímu shonu, Štědrý den a následné dny volna hodlá zpěvačka strávit poklidně. "Před Vánocemi mám fofr, ale svátky si budu užívat. Devatenáctého prosince končím Lucernou - tradičním koncertem na Zlatou neděli. Mám výjimečného hosta, zpěvačku Marylu Rodowicz. Všichni se na ni těšíme. Ona je stále v Polsku číslem jedna, ale tady už strašně dlouho nevystupovala. Uděláme určitě nějaké čoromoro," svěřila se Vondráčková.

O Vánocích pak chystá pohodu, klid, procházky s pejskem i manželem Martinem Michalem, návštěvy přátel, kamarádů a rodiny. Sedmadvacátého odlétá s chotěm do Jordánska, kde si vyzkoušejí bahenní procedury.

Vondráčková ctí tradice

Vondráčková se drží tradice a po vzoru maminky chce každý rok vidět zlaté prasátko. Na ráno zpěvačka proto nachystá štolu, čaj a kávu, k obědu poobědvá sardinky s chlebem nebo studeného lososa a dá si trochu šampaňského.

K slavnostní večerní tabuli přichystá kapra, kterého z řeky, nebo rybníka vyloví manžel. Vyjma smaženého kapra a bramborového salátu se na stole objeví i nepečený dort malakov z dětských piškotů připravený podle maminčina skvělého receptu.

Dárky pro své nejbližší Helena ještě nemá. "Čeká mě turné na Slovensku, až budu mít někdy přes den čas, v nějakém městě se po nich podívám," přiznala zpěvačka.

Díky rodičům měla prý pokaždé pohádkové Vánoce. Po jejich vzoru s příchodem adventu zdobí dům, do oken vystaví svítící jelínky a děti z okolí se na ně opět přijdou podívat.

"Dodržujeme i jiné zvyky. Schovávám šupinku, kterou pak celý rok nosím s sebou, aby se mě držely peníze, krájím i jablíčko. Jen botu už nehážu, není to potřeba," usmívá se Vondráčková.

Jednou prý na Štědrý večer málem byli bez stromečku. Tatínek ho chodíval shánět na poslední chvíli, a tak se stalo, že donesl příšerné koště. Nezbývalo než se s bratrem vydat do lesa a dotáhnout alespoň nějaké chvojí. Jiří navrtal do stromku díry a chvojí do něho se sestrou našroubovali.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamila Nývltová spí s vánočním plyšákem

Zpěvačka Kamila Nývltová má dárky pro své nejbližší včas vymyšlené, něco už i nakoupila. Sama se ale víc než na dárky těší, až nastane Štědrý den a spolu s ním...

Výběr článků

Načítám