Hlavní obsah

Dušan Švento si u stromečku bude přát opět titul se Slavií

Záložník pražské fotbalové Slavie a slovenský reprezentant Dušan Švento (23) si bude u vánočního stromku přát, aby se jeho sešívaným podařilo na jaře 2009 obhájit titul mistra ČR, který letos získali po dlouhých dvanácti letech čekání.

Foto: ČTK

Dušan Švento chce od Ježíška zdraví a hlavně další titul.

Článek

„A k tomu si budu přát i zdraví, protože mě letos dlouhodobě trápilo nepříjemné zranění,“ dodává Dušan, který má v Edenu smlouvu do léta 2010.

Právě zdraví by pro něj bylo tím nejlepším vánočním dárkem, vždyť kvůli operovanému kolenu přišel i o zápasy Ligy mistrů. A do té by v dresu Slavie rád nakoukl hned při nejbližší možné příležitosti.

Vánoce prožije s rodiči a mladší sestrou v obci Likavka u Ružomberku, kde Šventovi bydlí. „Možná, že přijedou i obě starší sestry. Jedna žije až v Americe, druhá ve Španělsku, to ještě uvidíme. Ani jedna zatím neví, jestli se dostane domů na Slovensko,“ je sám zvědav rychlonohý levý záložník mistrovského týmu vršovického klubu.

A jak bude vypadat štědrovečerní tabule, ke které Dušan se svými nejbližšími doma usedne? „Rozhodně na ní bude ryba a bramborový salát. Taky hodně sladkého, koláče, oplatky s medem,“ těší se fotbalista.

Bude se ale muset hlídat, protože hned po svátcích a Novém roce přijde ve slávistické kabině na řadu vážení hráčů – a trenér mistrů ligy Karel Jarolím je v tomto směru přísný a nekompromisní. Za nadváhu padají mastné pokuty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám