Hlavní obsah

Co lze najít pod stromečkem: bagrování, pasení ovcí či drbání

Novinky, jky

Češi bohatnou a stále častěji uvažují nad tím, čím výjimečným by udělali svým nejbližším radost. Když se oblečení, knížky a drobné maličkosti stávají nudnou tradicí, někteří sahají po dárku méně hmatatelném, který si ovšem člověk užije více než mnoho věcí, které nakonec skončí v šuplíku. A tzv. zážitkové agentury se se svými nabídkami před Vánoci činí.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Dát někomu blízkému k Vánocům dvě hodiny bagrování je přinejmenším velmi orginální.

Článek

Takřka všechny větší zážitkové agentury nabízejí univerzální dárkový certifikát, který umožňuje obdarovanému vybrat si zážitek po zralé úvaze sám. Jistě tím nic nezkazíte, ale přijdete o pocit, že jste někoho překvapili konkrétním nápadem, což je možná škoda. Proto jsme si dali v redakci práci a prozkoumali nabídky některých českých zážitkových agentur. To nejzajímavější z nich vám předkládáme v tomto článku.

Jednou z osvědčených zážitkových agentur je DejToNej. V jejich nabídce najdete například možnost objednat si mezinárodního kuchaře domů, návštěvu polária - místnosti, kde je až 160 stupňů pod nulou (krátká návštěva má prý na člověka léčivé účinky, delší může mít za následek zmrznutí) či střelba z mnoha různých druhů zbraní.

Hospodským a bagristou na zkoušku

Ideální dárek pod stromeček pivařům je pak dárek zvaný Hospodským na zkoušku. Jde o dvě hodiny, které obdarovaný stráví za výčepním pultem ve stylové hospodě, kde se naučí, jak se pracuje s tankovým pivem v nejvyšší kvalitě, naučí se ho správně čepovat, obsluhovat ve stresu i bez něj.

"Takovým pořádným úletem, který nabízíme, jsou dvě hodiny bagrování. Představte si, že dáte manželovi, který je vrcholový manažer, něco takového. Samozřejmě máme ale i normálnější zážitky, jde jen o to, nač má kdo chuť. Taková jízda na saních tažených psím spřežením se musí ale líbit snad každému," řekla pro Novinky Nataša Dlouhá z DejToNej.

Pasáčkem ovcí na jeden den

Další známější zážitkovou agenturou je Esennce. Zábavné verze hazardních her v teple domova s pravým profesionálem či let vojenským vrtulníkem jsou jistě zajímavé zážitky. Co nás ale v redakci opravdu rozesmálo, to byl zážitek v podobě drbání. Čtvrthodinové drbání v luxusním masážním salónu vyvolá jistě také u stromečku veselé chvíle.

"Prodej jde před Vánoci výrazně nahoru. Novinkou, kterou jsme si připravili na předvánoční období, je pasení ovcí v Beskydech, o něj je opravdu veliký zájem. Ze standardní nabídky se tradičně daří pivním lázním, které jsou většinou vyprodané na dva měsíce dopředu, úspěch slaví stále zorbing," řekla Novinkám Petra Mohylová z agentury Essence.

Řidičem formule na Hungaroringu

Na luxusní dárky, které budou využívat spíše firmy, zřejmě částečně sází zážitková agentura OutOfOffice. Její vlajkovou lodí je jednoznačně jízda ve formuli na maďarském okruhu Hungaroring. Ve Formuli 1, Formuli 3 Dallara a Ferrari Spider F1 se asi neprojedete každý den. Stejně tak hodina ve věrném simulátoru dopravního letounu Airbus, který je absolutní novinkou v pražském výukovém centru profesionálních dopravních pilotů, potěší snad každého muže.

"Naším nejprodávanějším zážitkem je tzv. čokoládový ráj. Jde o velkou ochutnávku čokolády, která začne krátkou průpovídkou o historii od specialisty. Ten dále představí druhy, které bude obdarovaný postupně ochutnávat, dokud bude moct. Oblíbené jsou také zážitky s názvy pop-art portrét či škola offroad," řekla Novinkám Jana Koutná z agentury OutOfOffice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám