Hlavní obsah

Apple stále mlčí, AirPods patrně Vánoce nestihnou

Novinky, mif

Jedním z hitů společnosti Apple před letošními Vánocemi měly být bezdrátové špunty AirPods. Přestože jejich prodej měl začít už před měsícem, dostupné stále nejsou. A americký počítačový gigant stále o jejich dostupnosti mlčí. Vše tedy nasvědčuje tomu, že prodej před Štědrým dnem nezačne.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple AirPodsVideo: Apple

 
Článek

Apple chtěl původně bezdrátová sluchátka přinést do prodeje ještě v průběhu října. O tom, že se tento termín nestihne, informovaly Novinky.cz již dříve. [celá zpráva]

Zástupci podniku s logem nakousnutého jablka tehdy bez sdělení podrobností pouze změnili na svých oficiálních stránkách informace o dostupnosti. Původní oznámení, že se novinka objeví na pultech obchodů v průběhu října, bylo nahrazeno popiskem „aktuálně není k dispozici“.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Proč došlo k odložení startu prodeje, zatím Apple oficiálně nepotvrdil. Server Business Insider upozornil, že podle neoficiálních informací má americký počítačový gigant problémy s výrobou nových sluchátek.

Ty se však údajně již podařilo vyřešit, a novinka by se tak měla dostat do výroby ještě v průběhu prosince. Je však velmi nepravděpodobné, že by se z výrobních pásů dostala sluchátka na pulty obchodů ještě v témže měsíci. A pokud ano, tak maximálně v zahraničí. V Česku tak bohužel letošní sezónu AirPods s největší pravděpodobností nestihnou.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Bezdrátové špunty od konkurence

Jistá je však již nyní pořizovací cena. Ta byla pro český trh stanovena na baťovských 4990 korun.

Budoucnost hudby v podání amerického počítačového gigantu totiž není vůbec levná. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, totiž ceny konkurenčních bezdrátových sluchátek začínají na částce 350 Kč.

S ohledem na vyšší pořizovací cenu se dá předpokládat, že sluchátka AirPods nabídnou kvalitnější zvukovou reprodukci. Výdrž by měla dosahovat až 24 hodin, což je také skvělý výsledek.

Kvalitnější modely od konkurenčních výrobců se nicméně dají bez problémů pořídit už okolo jednoho až dvou tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám