Hlavní obsah

Adventní tvoření a výstava Kouzlo Vánoc v pražské Botanické zahradě

Pokud milujete Vánoce a jejich okouzlující atmosféru, nenechte si ujít výstavu ve skleníku Fata Morgana v pražské Botanické zahradě nazvanou Kouzlo Vánoc. Ať už jste fanouškem módních trendů, nebo tradičních aranžmá, čeká vás množství inspirace a nápadů na originální výzdobu vaší domácnosti.

Foto: Botanická zahrada

Adventní tvoření

Článek

Inspiraci na Vánoce můžete načerpat od 22. listopadu až do 1. ledna díky aktuálním trendům dekorací a slavnostních aranžmá.

„Při přípravě expozice jsme vyšli ze tří hlavních směrů, které pro letošní rok vybrali přední floristé Klaus Wagener a Marion Bauerová. Návštěvníkům tak představíme kouzelné nebeské Vánoce kombinující paletu jemných barev s třpytivými doplňky. Dále Vánoce ve stylu hygge neboli životního stylu Dánů, jež jsou plné harmonie, vyzařují radost a pohodu. Kombinují šedé a petrolejové tóny s matnými a lesklými odstíny zlatavé a mosazné barvy,“ upozorňuje Radka Pšeničková, náměstkyně pro marketing a PR.

„Posledním trendem je pak přírodní styl vycházející z celé škály zemitých odstínů přírodního dřeva v kombinaci s červenou, šedou a stříbrnou barvou. Z jednotlivých aranžmá v tomto duchu na vás dýchne atmosféra domácností našich babiček, jednoduchost a hravost,“ dodává.

Součástí výstavy bude i originální betlém zdobený různorodým přírodním materiálem, zejména šiškami.

 Víkend plný vánočního tvoření

Jste tvůrčí a výroba vánočních aranžmá vás baví? Přijďte o víkendu

24. a 25. listopadu do zázemí administrativní budovy Botanické zahrady hl. m. Prahy na akci Adventní tvoření. Pod vedením zkušených floristek se mohou zapojit i úplní začátečníci, stačí jen chuť, odvaha a trocha fantazie. Se vším ostatním vám zdejší profesionálové rádi poradí a pomohou.

„V jednotlivých dílničkách budou vznikat drobné svícny, závěsné dekorační věnce a dřevěné svícny pro čtyři svíčky, tzv. partery. Pro nejmenší je určeno tvoření z písku,“ upřesňuje Jolana Cibulková, vedoucí oddělení programu Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Nechcete stát ve frontě? Zajistěte si své místo v konkrétní dílničce i čas předem. Pro rezervaci volejte na tel.: 234 148 122 nebo pište na e-mail: vera.chodorova@botanicka.cz. Počet míst je omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám