Hlavní obsah

Nechte se i na Vánoce provázet sílou Hvězdných válek

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi skalní fanoušky filmové série Star Wars, měli byste vážně uvažovat o tom, zda jste na Vánoce podnikli dostatečné přípravy. Jednou z možností, jak nechat ve své domácnosti působit Sílu, je ozdobit stromek světly v podobě známých postav z Hvězdných válek.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční osvětlení na stromky v podobě známých postav z Hvězdných válek je už na trhu.

Článek

Pro nejednoho fanouška Star Wars bude možná tím pravým Štědrým dnem nikoli 24., ale už 19. prosinec. Tehdy má totiž světovou premiéru poslední, a patrně i závěrečný díl celého, od letoška již devítidílného kánonu.

Finální trailer filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera je venku

Film

Tomu hbitě vyšly vstříc velké obchodní řetězce, které do své nabídky mnohdy už tak dosti kýčovitých světel na vánoční stromky zařadily řetězy s osvětlením v podobě slavných postav filmové ságy i těch nejdůležitějších objektů.

Kdo se do jejich nabídky ponoří, objeví tak, že si stromek může rozzářit nejenom malými Mistry Yody, Darthy Vadery, Žvejkaly či notoricky se netrefujícími Stormtroopery.

V nabídce jsou samozřejmě i řetězy zdobené nerozlučnou dvojicí robotů C3PO a R2D2, i novějším bratříčkem druhého jmenovaného, BB8, jehož kulovitý tvar může být alespoň jakýmsi usmířením vůči zbytku rodiny, není-li její zapálení pro Hvězdné války z největších.

Foto: Profimedia.cz

Světla v podobě postav mají výšku okolo deseti centimetrů.

Konečně ti, kdož na filmech oceňují hlavně technické prvky, si mohou přijít na své také. Mírně morbidně možná působí samotné přilby imperiální pěchoty, slabším náturám totiž mohou připomínat lebky.

Efektně naopak budou na stromku vypadat světla v podobě malých stíhaček impéria, tzv. TIE fighterů anebo malých Hvězd smrti. U nich ovšem hrozí, že je méně pozorná návštěva může mylně zaměnit za kouličky.

Figurky mají výšku okolo 10 cm a řetěz (vždy jen s jedním typem postav) se prodává v přepočtu okolo 600 korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Skotsku otevřou první Santovu poštu

S Vánoci se blíží i psaní dopisů s prosbou o dárky, které chtějí zejména děti najít pod stromečkem. V několika skotských městech specificky k tomuto účelu...

Výběr článků

Načítám