Hlavní obsah

Architekti vytvořili jedlé perníkové město budoucnosti

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnští architekti vyměnili tradiční stavební materiály za cukr, mouku a koření, aby vytvořili jedlé perníkové město budoucnosti. Chtějí tak ukázat, že i městské plánování může být zábavné a chutné. Zároveň tak lákají na každoroční výstavu v londýnském V & A muzeu věnovanou udržitelným a inkluzivním městským stavbám budoucnosti. Tato výstava zde potrvá až do 6. ledna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Architekti v Londýně vytvořili perníkové město budoucnostiVideo: Reuters

 
Článek

„I když to může znít bláznivě, práce s perníkovým těstem ve skutečnosti není příliš daleko od toho, s čím pracujeme," vysvětluje pro agenturu Reuters jeden z autorů Robert Nolan, architekt APT.

Perníkové město se skládá z více než 60 objektů, kabinkové lanovky z lékořice, jízdních pruhů a pěších tras, jež jsou vyrobeny výhradně z cukru.

Kromě perníkových staveb najdete na výstavě také pavilon navržený společností Foster and Partners, který byl postaven speciálním robotem. Dále moderní přístřešek pro bezdomovce, který navrhli architekti z Holland Harvey Architects a který má sloužit britským charitativním organizacím.

Reklama

Výběr článků

Načítám