Hlavní obsah

Tipy na dárky, které potěší a druhým pomohou

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánočními dárky nemusíme potěšit jen své nejbližší. Velkou radost můžeme udělat i lidem, kteří nějakým způsobem strádají. Dobré skutky k vánočnímu času jednoduše patří.

Foto: Profimedia.cz

Dobré skutky k vánočnímu času jednoduše patří.

Článek

Pokud chcete udělat i vy dobrý skutek, máte hned několik možností. Lidem bez domova můžete udělat radost přímo na ulici něčím dobrým, teplým nápojem, ale i nějakou korunou, díky čemuž si budou moci zaplatit ubytovnu.

Přispět ale můžete i organizacím, která se snaží těmto lidem pomáhat (Armáda spásy, Naděje, Šance, Charita Olomouc apod.) A nejen jim. Pomoc si zaslouží i lidé nemocní či hendikepovaní.

Pomoci můžete i koupí dárku, kterým uděláte radost nejen nejbližším, ale i potřebným. Na trhu je spousta věcí, z jejichž prodeje putují peníze na konkrétní charitativní projekt. Podívejte se s námi na několik z nich.

Foto: Honza Drobný

Vždy je cesta aneb Ztracený bílý muž a pochroumaný pes napříč kontinenty. Příběh na základě skutečnosti není klasickým cestopisem ani psím příběhem, byť se odehrává v rámci cestování se psem Tekym. 20 % z částky jde na konta neziskovek. Cena: 349 Kč

Foto: http://dobraci.kapkanadeje.cz/-darky-od-kosti

Aromatická svíčka Botanicus, levandule - svěží vůně levandule provoní váš byt s krásnou svíčkou Botanicus. Limitovaná kolekce s logem Nadačního fondu Kapka naděje. Přibližná délka hoření je 8 hodin, 100 Kč.

Foto: http://dobraci.kapkanadeje.cz/-darky-od-kosti/tricko-mandaly-nadeje

Tričko Mandaly naděje - mandala naděje zobrazuje oheň s drobnými detaily kapek, které symbolizují pomoc vážně nemocným dětem s popáleninami. Výtěžek bude použit pro Kliniku popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, 550 Kč.

Foto: http://dobraci.kapkanadeje.cz/-darky-od-kosti

Ochranný náramek Kabbalah se zlatou kapkou a černým diamantem (Au 585 - 14karátové zlato) - ručně dělaný z nylonového provázku. 100% výtěžek z prodeje putuje na konto NF Kapka naděje, 4500 Kč.

Foto: https://www.facebook.com/KORUNKALUHACOVICE/

Panenky Korunky - vznikají v chráněné dílně a pomáhají organizaci Korunka Luhačovice, jež pomáhá ve Zlínském kraji dětem a rodinám v těžké životní situaci. Na recepcích hotelů Royal Spa v Luhačovicích či v květinářství Halky Adamové ve Zlíně, od 150 Kč

Foto: www.skutecnydarek.cz
Foto: https://www.teribearshop.cz/

Týdenní diář Teribear 2019, 15 x 21 cm, vydaný pod záštitou Nadace Terezy Maxové dětem, 199 Kč

Foto: https://www.teribearshop.cz/

Stylové dětské tričko s medvídkem Teribear, díky kterému může být každé dítě hrdinou. Splňte mu jeho sen, navíc koupí trička podpořte dobrou věc, 100 % bavlna a vel 98-152, 349 Kč.

Foto: Sportovní klub vozíčkářů Praha

Sportovní vozík, handbike či monoski pro vozíčkáře stojí sto tisíc korun a víc. Proto vznikl projekt Spojenci sportovců na vozíku. Každý uběhlý nebo uplavaný kilometr, branka, koš nebo gól znamená malou částku a ta obr pomoc. Více na www.spojenci.cz

Foto: https://www.paraple.cz/podporte-nas/e-shop/

Paraple skládací - lehounký skládací deštník vhodný do kabelky. Jeho koupí podpoříte Centrum Paraple, 200 Kč

Foto: https://www.paraple.cz/podporte-nas/e-shop/

Guma na skákání. Její koupí podpoříte Centrum Paraple, 100 Kč

Foto: http://www.nadaceleontinka-eshop.cz

Nákupní taška s pejskem, která pomůže zrakově postiženým díky Nadaci Leontýnka, 150 Kč

Foto: archív firmy

Lush SOS Sumatra - Šampuk - 100% z prodeje putuje na nákup pozemku palmové plantáže na Sumatře za účelem jejího přeměnění zpět na les a vytvoření přirozeného prostředí pro orangutany, 295 Kč

Foto: archív firmy

Marionnaud Accessories plyšový medvídek - část výtěžku z prodeje bude věnována sdružení Mamma HELP, které pomáhá pacientkám s rakovinou prsu, 299 Kč.

Foto: https://www.srdcervaci.cz/original-by-srdcervaci

Original by Srdcerváči. Skleničky na červené víno s Braillovým písmem, 2 ks. Pořízením tohoto výrobku pomůžete odstranit několik cihel ze zdi, která dělí zdravotně postižené od smysluplného uplatnění na trhu práce, 230 Kč.

Foto: www.noclezenka.cz

Zakoupením Nocleženky v hodnotě 100 Kč podpoříte konkrétního člověka bez domova, který tak bude moci díky Vašemu daru strávit noc v teple v noclehárně Armády spásy.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na vánoční dárky pro praktickou ženu

Každá žena je jiná. Zavděčit se tak většině z nich stejným dárkem je téměř nemožné. Zatímco některé ženy milují všemožné zkrášlující záležitosti či dárky jen...

Tipy na dárky pro aktivní sportovce

Potěšit aktivního sportovce pod stromečkem nemusí být vůbec složité. Stačí mu řádně naslouchat a v případě nejistoty se poradit ve specializovaném obchodě....

Výběr článků

Načítám