Hlavní obsah

Cukrářská akademie seznamuje děti se surovinami a učí je péct bez nepořádku

Novinky, Kristýna Léblová, maj
Praha

Děti milují pečení, akorát u něj nadělají spoustu nepořádku. Což bývá pro maminky starost navíc. Cukrářská akademie v Praze učí děti zábavnou formou, jak ovládat nejen vařečku a mouku tak, aby mohly být doma skutečnými pomocníky.

Že mléko nepochází z krámu, ale od kravičky a jak efektivně bez nepořádku naložit s moukou a cukrem učí děti cukrářská akademieVideo: Novinky

 
Článek

V akademii se snaží mistři v oboru děti zároveň i vzdělávat. „Důležité pro nás je, aby děti pochopily hodnotu daných ingrediencí a pak z nich vytvořily něco dobrého. Učíme je také, že mléko není něco, co vezmete v supermarketu z regálu, ale že je za tím nějaké zvíře nebo farmář,“ říká o svém projektu cukrářka Iveta Fabešová z International Prague Pastry Academy.

Děti se v kurzech naučí například péct vánoční cukroví, připravovat palačinky, různé druhy kynutých těst, cupcaků a sušenek.

„Děti si upečou vše tady a donesou domů. Naučí se i něco nového, takže práce doma je mnohem lepší, čistotnější, spořádanější a má větší řád a smysl,“ popisuje výhodu kurzů cukrářka.

Foto: Novinky

Štěpánek doufá, že se jednou bude cukrařinou živit.

Kurzy probíhají celý týden včetně víkendu a jsou určeny pro děti od sedmi do patnácti let. Cena za zhruba tříhodinový kurz se pohybuje kolem 1500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám