Hlavní obsah

Vánoce ve znamení 3D, ochutnávky netradičního cukroví a workshopu Sherlocka Holmese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete prožít adventní čas skutečně netradičně? Pak vsaďte na libereckou iQLandii. Kromě malování 3D perem a výroby 3D ozdob na vás čeká ochutnávka specialit z hmyzáků, Science show ve vánočním duchu, ale také komentovaný pořad „Jež(íš)kovy voči“ či v sousedním IQParku workshop Sherlocka Holmese.

Foto: archív IQLandie (2x)

Těšit se můžete i na ochutnávku netradičního cukroví.

Článek

V prosinci se bude malovat, a to rovnou 3D perem. „Jedná se o multifunkční pero, které umí vedle dalších vychytávek kreslit jak na papír, tak v prostoru. Návštěvníci si tedy budou moci vytvořit svoji vlastní ozdobu – například hvězdičku, kterou si odnesou domů, kde si ji pověsí na stromek,“ upozorňuje Petra Zákravská, programová manažerka science centra.

Tím téma 3D ale nekončí. V laboratoři vám lektoři předvedou, jak funguje 3D tiskárna.

Foto: archív IQLANDIE

Výroba ozdob pomocí 3D pera

I oblíbená Science show se ponese ve vánočním duchu. „Děti i dospělé během představení zahalíme do mrazivé mlhy, ukážeme jim výrobu prskavky z hořčíkové pásky nebo předvedeme, jak se vyhání Santa komínem – a to karbidem. Protože u nás věříme hlavně na českého Ježíška,“ doplňuje manažerka.

Místo klasického cukroví pochoutky z hmyzáků

„Návštěvníci u nás okusí i speciality z hmyzáků – konkrétně červíky v těstíčku nebo kobylky v čokoládě, nachystán bude i makromolekulární bar, u kterého si budou moci děti dát kaviár z coca-coly, dospělí potom svařák,“ dodává Zákravská.

Určitě nezapomeňte zavítat do Planetária. Vedle filmů jako Astronaut či Výprava ke hvězdám je zde připraven autorský, živě komentovaný pořad „Jež(íš)kovy voči“. Jeho prostřednictvím zjistíte, kdy přesně se v Betlémě narodil Ježíšek nebo jakou rychlostí by Santa Claus musel hnát své soby, aby dokázal za jeden jediný večer rozdat dětem všechny dárky.

Vánoční program pro nejmenší

V iQParku tým science centra připravil workshop Sherlocka Holmese. Kdo ukradl Ježíškovi dárky?

„To už bude práce malých detektivů. Děti si během workshopu vyzkoušejí práci s otisky prstů nebo termokamerou. I zde je čeká ochutnávka speciálního cukroví nebo výroba ozdobiček metodou chromatografie,“ uzavírá manažerka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám