Hlavní obsah

Výstava Tisíc barev pohádky naladí nejen nejmenší na Vánoce

K českým a slovenským Vánocům pohádky jednoznačně patří. Výstava Tisíc barev pohádky v hlavní budově Muzea hlavního města Prahy na Florenci chce prostřednictvím ilustrací pro děti s vánoční tematikou od slovenského výtvarníka Vladimíra Krále a doprovodného programu dětem zpříjemnit předvánoční čas.

Foto: Vladimír Král, Muzeum hl. m. Prahy

Dětské knižní ilustrace Vladimíra Krále s vánoční tematikou

Článek

Muzeum hl. m. Prahy se každoročně zapojuje do programu Festivalu české a slovenské tvorby pro děti, v rámci kterého návštěvníky seznámí s výstavou Tisíc barev pohádky připravenou spolkem Bona Fide.

Děti se zde mohou těšit na dětské knižní ilustrace Vladimíra Krále s vánoční tematikou. Vladimír Král je autorem ilustrací například ke knížkám Dvě pohádky: Jak šlo vejce na vandr, Tři prasátka Margity Príbusové a Márie Rázusové-Martákové nebo ke knižnímu příběhu Jako by tu tisíc dětí bylo Adolfa Heyduka.

V rámci výstavy budou probíhat doprovodné programy pro veřejnost, pro děti a jejich rodiče i pro předškolní a školní skupiny. Program také zahrnuje workshopy a divadelní představení. Jedním z vedoucích workshopů bude i sám ilustrátor Vladimír Král. Výstavu si můžete prohlédnout až do 7. ledna 2019.

Doprovodný program

23. 11. Teatro Neline - Ja som INNA, od 10 hodin

Inscenace o samotě, překonávání strachu z lidí a o hledání důvěry v dnešním světě. Hraje Petronela Dušová. Vhodné pro děti 5 – 6 let (zdarma), dospělí vstup 60 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám