Hlavní obsah

Až čtvrtina restaurací bude mít na Štědrý den otevřeno

Novinky, das

Pokud si chcete dopřát štědrovečerní menu a netrápit se s jeho přípravou doma v kuchyni, pak máte především ve velkých městech šanci narazit na otevřenou restauraci. Například v Praze bude mít otevřeno každá třetí restaurace, v Brně každá čtvrtá. Celorepublikově se pak jedná podle gastronomického průvodce Restu o čtvrtinu restaurací.

Foto: Profimedia.cz

Štědrý večer můžete strávit i v restauraci.

Článek

V těchto restauracích si budete moci vychutnat jak tradiční české rybí menu, tak i méně tradiční pokrmy obsahující například šneky nebo černé rizoto s chobotnicí.

V moravské metropoli bude otevřena například designová restaurace Signature, která je momentálně obsazena zhruba z 50 %. „Pro naše štědrovečerní hosty jsme si s šéfkuchařem Pavlem Veltruským připravili dvojí menu, jedno sestavené z našich bestsellerů, tj. ceviche z pražmy královské, humrový bisque, grilovaný jehněčí hřbet a čokoládovou pěnu. Druhé tradičně české s rybí polévkou, smaženým kaprem a bramborovým salátem,“ popisuje menu Jiří Lešikar, majitel restaurace.

Štědrovečerní menu si můžete v Brně dát také v restauraci Forhaus nebo Pavillon.

V Praze můžete 24. prosince zajít například do Malostranské besedy. Restaurace přímo v srdci Malé Strany chystá polední nabídku se šnečím menu, večer pak tradiční rybí polévku, filet z kapra nebo telecí řízek na vídeňský způsob.

Pokud chcete zkusit něco exotičtějšího, udělejte si rezervaci v Luka Lu. Oblíbený podnik na malostranském Újezdu vás potěší balkánskými specialitami a idylickou středomořskou atmosférou, díky které zapomenete, že za jeho dveřmi panuje zima.

Prahu jako na dlani budete moci na Štědrý večer sledovat z nejvyšších dvou pater Tančícího domu. Restaurace Ginger & Fred nabízí kromě jedinečného výhledu báječné jídlo a kvalitní víno. Na Štědrý večer si zde pro své hosty připravili šestichodové menu, ve kterém vás nadchne například telecí rib eye steak se zimními lanýži nebo kachní foie gras s kachním pastrami.

Reklama

Výběr článků

Načítám