Článek
V těchto restauracích si budete moci vychutnat jak tradiční české rybí menu, tak i méně tradiční pokrmy obsahující například šneky nebo černé rizoto s chobotnicí.
V moravské metropoli bude otevřena například designová restaurace Signature, která je momentálně obsazena zhruba z 50 %. „Pro naše štědrovečerní hosty jsme si s šéfkuchařem Pavlem Veltruským připravili dvojí menu, jedno sestavené z našich bestsellerů, tj. ceviche z pražmy královské, humrový bisque, grilovaný jehněčí hřbet a čokoládovou pěnu. Druhé tradičně české s rybí polévkou, smaženým kaprem a bramborovým salátem,“ popisuje menu Jiří Lešikar, majitel restaurace.
Štědrovečerní menu si můžete v Brně dát také v restauraci Forhaus nebo Pavillon.
V Praze můžete 24. prosince zajít například do Malostranské besedy. Restaurace přímo v srdci Malé Strany chystá polední nabídku se šnečím menu, večer pak tradiční rybí polévku, filet z kapra nebo telecí řízek na vídeňský způsob.
Pokud chcete zkusit něco exotičtějšího, udělejte si rezervaci v Luka Lu. Oblíbený podnik na malostranském Újezdu vás potěší balkánskými specialitami a idylickou středomořskou atmosférou, díky které zapomenete, že za jeho dveřmi panuje zima.
Prahu jako na dlani budete moci na Štědrý večer sledovat z nejvyšších dvou pater Tančícího domu. Restaurace Ginger & Fred nabízí kromě jedinečného výhledu báječné jídlo a kvalitní víno. Na Štědrý večer si zde pro své hosty připravili šestichodové menu, ve kterém vás nadchne například telecí rib eye steak se zimními lanýži nebo kachní foie gras s kachním pastrami.