Hlavní obsah

Vánoce nakonec stihne. Vlajková loď LG míří do tuzemských obchodů

Novinky, lez

Ještě před pár týdny nebylo jasné, zda se nová vlajková loď společnosti LG začne prodávat ještě před letošními Vánocemi. Nakonec ale jeden z nejlépe vybavených smartphonů letošního roku dorazí na pulty obchodů dříve, než svátky vypuknou. Informovali o tom zástupci výrobce.

Foto: archív výrobce

LG V30

Článek

Chytrý telefon LG V30 se zabydlel v tuzemských obchodech až v minulých dnech, přestože představen byl už na začátku školního roku.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny startují na částce 22 593 korun. Prodejci, kteří mají přístroj skladem, jej však nabízí za shodnou cenu – doporučenou výrobcem, a to je 24 990 Kč.

Foto: archív výrobce

LG V30

LG V30 doslova klame svým tělem. Má totiž relativně velký displej (šest palců), ale je přitom v praxi kompaktnější než starší model LG G6. Jen v rychlosti připomeňme, že ten měl úhlopříčku 5,7 palce.

Právě AMOLED displej je jedním z největších lákadel novinky. Je totiž velmi širokoúhlý, zakrývá prakticky celou čelní stranu. Rámečky jsou tedy velmi tenké a rohy dotykového panelu zaoblené. Pro úplnost dodejme, že rozlišení je 2880 × 1440 obrazových bodů.

Řada V se v minulosti chlubila integrací druhého displeje, na kterém se zobrazovaly všechny důležité informace.

Foto: archív výrobce

LG V30

Druhý panel bychom však hledali na zařízení marně. Místo něj výrobce vsadil na softwarové řešení – plovoucí panel, který se zobrazuje na hlavním displeji nad aplikacemi a uživatel jej může přesouvat podle libosti.

Velkým lákadlem novinky je také vysoký výkon. V útrobách LG V30 tepe Qualcomm Snapdragon 835, tedy aktuálně vůbec nejvýkonnější mobilní čipset, jaký může být v mobilním telefonu umístěn. Všech osm jader je u něj taktováno na 3 GHz. Přístroj má dále k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty. Vše pracuje pod operačním systémem Android.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám