Hlavní obsah

O Vánocích si v iQlandii posvítíte bramborovým salátem

Novinky, das

Pokud máte doma malého vědce a badatele, pak si nenechte ujít vánoční program v liberecké iQlandii. Vedle více než čtyř stovek interaktivních exponátů vás tu čeká řada originálních workshopů, například si zkusíte posvítit bramborovým salátem, rozpoznat po čichu aroma skořice či vanilky, anebo dopodrobna pod stereolupou prozkoumat nejrůznější vánoční symboly, třeba kapří šupinu, anýz či cukroví.

Foto: iQlandia

Poznejte v laboratořích po čichu to správné vánoční aroma.

Článek

„Děti i dospělí se mohou těšit na workshop Kyanotypie. Jedná se o historickou metodu výroby fotografie, kterou si návštěvníci zhotoví vlastní přání k Vánocům nebo novoročenku,“ upozorňuje Petra Zákravská, programová manažerka science centra.

Lidé tu také uvidí ozdoby s portréty nejrůznějších vědců a také si vyrobí vlastní, a to metodou chromatografie.

Dále si v science centru vedle badatelských aktivit a workshopů popovídáte s humanoidním robotem Thespianem, zhlédnete pitvu mimozemšťana, absolvujete kosmonautický výcvik a okusíte sílu zemětřesení.

„Jež(íš)kovy voči“ na vlastní oči

Kdy přesně se v Betlémě narodil Ježíšek? Co by se stalo se Santou Clausem a jeho soby, kdyby chtěl obdarovat všechny děti na světě a hnal by své saně rychlostí 1000 km/s? Na to vám odpoví v Planetáriu v rámci Živáku pod názvem „Jež(íš)kovy voči“.

Vánoční program připravil pro menší děti i o pár metrů vzdálenější iQpark. „Malé návštěvníky čeká Voňavá laboratoř. Podle tajné receptury si vyrobí vlastní parfém, který posléze mohou někomu věnovat pod stromeček,“ dodává Petra Zákravská.

Program
Vánoční science show - 23. 12. od 11.00 a 16.00 hodin
Malá science show - Út–Pá od 15.00 hodin, So–Ne a 26. až 31. 12. od 13.00 hodin
Výroba vědeckých vánočních ozdob v TULaborce - 16. a 17. 12., 23. 12. od 13.00 a 15.00 hodin
Živák Jež(íš)kovy voči - 16. až 26. 12., pouze před promítáním filmu

Reklama

Výběr článků

Načítám