Hlavní obsah

Vánoční dekorace na stůl, které dotáhnou svátky k dokonalosti

Novinky, das

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i potřeba vybavit dům či byt nezbytnými dekoracemi. Jde přece o sváteční čas, který je třeba podtrhnout a dodat mu slavnostní atmosféru.

Foto: Profimedia.cz

Jaké dekorace zvolit a dotáhnout tak svátky k dokonalosti?

Článek

Kromě stromečku se pozornost každého upírá i na krásně prostřený stůl, kde je servírována štědrovečerní hostina. Jaké dekorace zvolit a dotáhnout tak svátky k dokonalosti?

Jmenovky dodají svátkům slavnostní punc

Rodina, přátelé a jídlo, to jsou ústřední motivy Vánoc. A protože se většina svátečních dní točí právě kolem jídla, je nezbytné si i v případě jídelny a stolování naplánovat, jaké použijete dekorace. Ty ideálně mají ladit s vánočním stromečkem a zbytkem výzdoby v bytě.

Pokud budete hostit rodinnou sešlost, rozhodně se vyplatí investovat do baněk s plochým dnem, které slouží jako stojánky na jmenovky. Díky nim zvolíte předem zasedací pořádek a sváteční hodování se tak obejde bez zbytečného zdržování při boji o židle. Tyto baňky se navíc dají využít i k výrobě vlastních váziček na smrkové větvičky, které budou přesně ladit s ozdobami na vánočním stromečku. Tím jistě ohromíte nejednu návštěvu.

Foto: Glassor
Foto: Glassor
Foto: tradice.org

Hezky prostřenému stolu lichotí i látkové ubrousky s krásnou paličkovanou krajkou, které můžete zdobně naaranžovat a doladit tak celkovou náladu. Krásný je i pomačkaný. Len je krásný svou přírodností a jednoduchostí, díky níž vyniká tkaná struktura.

Foto: tradice.org

Ubrousek s paličkovanou krajkou - hezky prostřenému stolu lichotí i látkové ubrousky s krásnou paličkovanou krajkou, které můžete zdobně naaranžovat a doladit tak celkovou náladu.

Prostírání

Dalším nezbytným prvkem na vánočním stole je samotné prostírání, které by mělo také zapadat do celkového konceptu výzdoby. Jednoduše můžete vše dozdobit přírodními detaily, šiškami či větvičkami, kousek lesa si ale můžete přinést i díky skleněným ptáčkům.

Foto: Glassor
Foto: Glassor
Foto: Glassor
Foto: Luxurytable

Talíře s vánočními motivy

Foto: Luxurytable
Foto: Luxurytable
Foto: Villeroy & Boch

Gobelínový běhoun

Foto: Kik
Foto: Kik
Foto: Kik

Svíčka jako symbol adventu i pohody

Krásné malované a třpytivé ozdoby vyniknou nejlépe při světle svíček, které vánoční atmosféru dokážou skvěle podtrhnout. Svíčky jsou také jedním z hlavních symbolů celého vánočního období, jelikož ústředním motivem ve většině domácností je adventní věnec se čtyřmi svíčkami. Těmi ale výzdoba bytu končit nemusí. Zvolit můžete tematické svíčky s různými vánočními motivy či ve tvaru stromečku, ale také vonné svíčky.

Díky zapáleným svíčkám v interiéru se navíc můžete přiblížit ve světě stále více rozšířené životní filozofii Dánů, tzv. hygge. Světlo svíček totiž dokáže každý prostor krásně zútulnit a navodit příjemnou atmosféru, kterou si budete moci u svátečního stolu vychutnat společně s vašimi blízkými.

Foto: archív firmy

Dekorační vánoční svíčka Glassor

Foto: archív firmy

Dekorační vánoční svíčka Glassor

Foto: Yankee Candle

Twinkling Snowflake. Luxusní stříbřitá kolekce vzdává hold kráse sněhových vloček. S ní bude výzdoba vašeho domova perfektní.

Foto: archív firmy

Vánoční kolekce vonných svíček Yenkee Candle

Foto: Manufaktura

Vánoční svícen

Foto: archív firmy

Manufaktura Dřevěný svícínek ve tvaru srdce

Foto: Albi

Svíčky ze sójového vosku Heart & Home

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám